Mest bra i dag

2023-05-05

Det var kallt här i natt bara 12 plus. Sov bra men det kändes väldigt kallt att gå upp. Men solen lyste så det blev fort varmare. Dessutom så plockade vi ihop rätt så snabbt för att komma iväg. När vi var klara började vi med att köra och tanka. Här kom det ut en personal och fixade det. Dessutom så tvättade han även av framrutan. Bra service. Det enda jag behövde göra var att gå in och betala.

Sen blev det lite fel när vi körde iväg. Det var jag som liksom hade förväxlat några orter. Vi körde alltså på fel håll. Kom tillbaka till Portugal och sen blev det liksom krångligt. Bara vända att köra tillbaka. Satte på navigatorn på min telefon och slog in Colunga. Ibland är det bra med två i synnerhet om dom är överens. Det var dom!

Nu blev det mindre vägar i flera mil. Och sedan ännu mindre som dessutom började bli kurviga och med mycket höjdskillnader. Vi gillar inte dessa vägar. Kom igenom några små hårt slitna samhällen samt en by som verkligen var väldigt fin.

Tyckte vi körde och körde men vi kom i stor sett ingenstans. Tiden gick och när jag kollade hur långt vi hade kommit så var det inte långt alls. Var mest 70 väg och ibland 90 väg men så fort gick det inte att köra på dom smala kurviga vägarna. Man kommer inte så lång då.

Äntligen kom vi fram till motorvägen och vi jublade. Nu kanske det skulle komma en rastplats också. En sådan fanns inte på dom vägarna vi hade kört på och tyvärr inte heller någon möjlighet att stanna. Efter några mil så dök det äntligen upp en och dit körde vi. Nu var vi både hungriga och trötta och det smakade bra med lite mat. Kan inte förstå att det finns så dåligt med rastplatser på många vägar här i norra Spanien.

Vi fortsatte sedan och nu kom vi upp i bergen. Högt upp tyckte jag. Det är mycket vackert och bergen är verkligen mäktiga. Jobbiga vägar att köra på för det finns många kurvor och det är mycket upp och ner. Vägbeläggningen är väldigt bra och det är ju ett plus. Att sedan vädret var bra och att det inte blåste var ju skönt.

Vi kom fram till Colunga och parkerade här.

Tog en promenad och fotade lite. Fint lantligt landskap häromkring. Stadskärnan ligger inte så lång bort.

I kväll blev det kall mat. Vi åt stora portugisiska räkor som jag pillade (varför är dessa räkor så svåra att skala) med hårdkokt ägg, småtomater med lite tunt skivad lök och lite bröd till. Ska ju inte glömma att det så klart fanns majonäs till. Smakade väldigt gott och vi blev härligt mätta.

I morgon tänker vi fortsätta österut och får väl se hur långt vi kommer.

3 reaktioner till “Mest bra i dag”

  1. Påminner mig om när vi körde ner mot södra Europa och av någon underlig anledning började se skyltar till Flensburg. En av våra hundar hade kommit åt kontakten till Gps:n och vi körde efter pilen som bara visade vägen där vi körde.
    Så vi fick ta oss nedåt på små vägar och hamnade vid floden Elbe.
    Så kan det vara ibland.

    Kör försiktigt!!!

Kommentarer inaktiverade.