Tillbakablick

2023-04-23

Växlande molnighet idag, 15 – 25 plus och i stort sett ingen vind. Skönt väder tycker jag.

Väldigt lugnt här i dag. Inte så många som åkte iväg och inte så många som kom hit. Är konstant omkring 15 -20 husbilar här.

För 10 år sedan var vi i den fina staden Freiburg på den gamla ställplatsen. En dag gick vi till centrum och det var mycket trevligt. Vi gick runt där i flera timmar. Vi ville äta en currywurst med pommes. Det var svårt att hitta. Fanns massor av matställe med mat i från stort sett hela världen men ingen med tysk mat. När vi hade gett upp och vände tillbaka hemåt så hittade vi det. Alltså ett matställe där dom serverade currywurst med pommes. Vi satte oss där och beställde det plus varsin stor öl. Fick vatten till Zacko som vi då hade med oss. Han fick sitt vatten först vilket vi uppskattade.

Vi fick sedan vår korv med pommes och det smakade verkligen jättegott kommer jag i håg. Och vi blev jättemätta och gick sedan tillbaka till ställplatsen och det tog nog ca en kvart innan vi om dit. Då var vi mycket trötta så det var skönt att komma hem igen.

Visst är det roligt att tänka tillbaka på trevliga minnen och titta på bilder!

I kväll blev det en typ tjockpannkaka med kantareller. Det var jättegott och något som jag bara liksom gjorde men det kommer jag att göra fler gånger.

6 reaktioner till “Tillbakablick”

 1. Lustigt men jag åt faktiskt currywurst för första gången på kanarieöarna. Men sedan har jag ätit det många gånger i Tyskland då jag bodde i Ludwigsburg.
  Man blir lycklig av viss mat eller hur?

  Ha det så bra !!!

  1. Men det var ju faktiskt rätt så lustigt. Currywurst första gången på kanarieöarna!!
   Jaha, att du har bott i Ludwigsburg. Pratar du tyska??
   Men denna mat gillar vi verkligen.

 2. Freiburg är också en av våra favoritstäder i Tyskland. Ja, Currywurst med Pommes är vår favoritmat i Tyskland. Vi åt det första gången 1973 i Hannover, och så snart vi kommer in i det landet söker vi alltid upp ett ställe med denna delikatess. I vintras åt vi det två gånger på Kudamm i Fuengirola. Alltid lika gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *