Äntligen på väg

Bild från ställplatsen i Almerimar vid småbåtshamnen.

2023-03-14

Sov rätt så länge i morse och det var skönt. Det var soligt, blåsigt och 6 plus när jag gick ut. I stort sett all snö var borta och det var barmark så det gick lätt att promenera.

Vi bestämde oss sedan för att komma iväg i dag. Hasse satte igång med att fylla vatten och plockade sedan undan det som låg i golvet i förarhytten. Blir ofta en del grejor som hamnar där. Jag skötte min del av det hela och det sista jag gjorde var att ta ut sladden från uttagen, rulla ihop den och lägga in den där den ska vara.

Körde till sopsorteringen för att lämna en del skräp där. Mötte grannen och vi pratade lite som hastigast. Kul att ha träffat er här och hoppas vi ses igen till sommaren.

Fortsatte till Rydal där vi stannade till. Jag gick och tömde postfacket på det som fanns där. Nästa stopp blev vid MM. Promenerade bort till affären där jag köpte säsongens sista semlor till oss. Hittade även läckra smörgåsbakelser som jag tyckte vi skulle ha till middag i kväll.

När jag kom tillbaka till husbilen så var Hasse helt förtvivlad. Agda, navigatorn, hade blivit turk!! Hur det nu hade gått till? Jag började att försöka återställa språket till svenska och när vi var halvvägs till Varberg hade jag lyckats med det. Svårt att förstå vad jag skulle göra för turkiska är ett språk som jag inte fattar ett dyft av.

Det var dags för att ta en kaffepaus så vi hittade en lämplig parkering utanför ett varuhus. Då åt vi våra semlor och dom smakade busgott. Nu tar det nog lång tid till nästa gång.

Fortsatte sedan och kom ut på E 6 söderut. Hade hänt en olycka där mellan Falkenberg och Halmstad. Blev ett litet stopp där. En husbil var inblandad och den hade blivit påkörd bakifrån. Hela aktern hade flyttat på sig och den såg ut att vara intryckt bra bit. Det var en typ paketbil som hade kört på dom. Tyckte så synd om dom som hade råkat ut för detta.

Vägarna var bra och torra. Vädret soligt och bara lite blåsigt. Trafiken var måttlig med en hel del tung trafik.

Vi kom utan problem fram till BiÖ där vi parkerade för natten. Ingen trängsel, fanns bara en husbil här. Jag gick ut och satte i kontakten och så hade vi ström. Hasse vände på stolarna och gjorde lite annat också så vi kom i ordning.

Sen så ”lyckades” jag tappa min mobil ner i luftspalten under fönstret. Omöjligt att få upp den. Hasse fick montera bort skyddet och lyckades få tag i den efter en hel del krånglande. Det gjorde han bra! Telefonen var mycket varm för den låg ju precis på det heta värmeutsläppet.

Dags för mat för nu var vi hungriga. Plockade fram smörgåsbakelserna och dom var verkligen jättegoda och vi blev väldigt mätta. Sedan så satt vi bara och njöt av att äntligen vara på väg. Så roligt med ny utsikt och att höra lite ljud ifrån trafiken i närheten.

I morgon har vi tänkt fortsätta till Danmark och får se vilken väg vi väljer till Tyskland.

Kan ju bli rätt så spännande!

12 reaktioner till “Äntligen på väg”

 1. Trots alla fadäser med en turkisk Agda och allt annat så är det så roligt att läsa att ni är på rull igen. En titt in till Bengt kanske det blev idag?
  Måste kännas skönt att äntligen se något annat utanför fönstret när ni vaknar på morgonen.

  God tur och Ha det så bra!!!

  1. Dom hade inte öppnat när vi körde.
   Gillar verkligen ny utsikt även om den kan vara lite förvirrande innan vi kommer ihåg att vi har förflyttat oss.

 2. Ha nu en rigtig skøn tur og kør forsigtigt
  Vi ser frem til at “følge med” på rejsen

  1. Men det ska vi ha. Så roligt att ni följer oss.
   När vi tog en Gamel Dansk i dag tänkte vi lite extra på er.

 3. Så härligt att läsa, ha en fortsatt fin resa.
  ”Om man inte vet vart man skall, så kör man aldrig vilse”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *