Gick bra i dag

Det här är en bild ifrån stranden i Falésia. Många trappor ner och lika många upp igen. Det är en mycket populär strand.

2023-01-26

Tuppen som gol i mobilen väckte mig en kvart innan 6. Faktiskt kände jag mig rätt så pigg när jag gick upp. Mycket förvånande tyckte jag för det hade jag inte väntat mig.

Taxin kom på utsatt tid och tog oss genom den mörka tidiga morgonen till Borås lasarett. Checkade in och gick sedan till väntrummet och satte oss. Kvart över 7 blev Hasse hämtad till sin operation. Jag satt kvar i väntrummet och läste. Kvart i 9 kom han ut därifrån lite påverkad så klart. Synen på ögat var ju inte så bra nu och väldigt påverkat av dropparna samt operationen.

Gick sedan till apoteket och hämtade ut ögondropparna som han hade fått på recept. Ringde efter en taxi och fick vänta drygt en halvtimme på den. Hemma igen strax efter 10 . Bryggde en kanna kaffe vilket smakade väldigt gott.

Nu har vi en massa tider att passa i 2 veckor framåt. 3 gånger om dagen ska Hasse ta sina ögondroppar. Det är 2 olika sorter och det ska gå 5 minuter emellan dropparna. Tur att det inte är fler att hålla reda på. Det är noga med att dropparna tas enligt det schema som Hasse fick med sig. Blir ju jag som får sköta om det och hålla reda på tiderna. Eftersom det är rätt så svårt att ta ögondroppar själv så får jag hjälpa Hasse med det.

Vi var rätt så trötta efter den tidiga morgonen så vi tog en liten middagslur. Det var inte helt fel.

På eftermiddagen blev det blå himmel och sol en stund. Då var det riktigt ljust och jag passade på att gå ut en sväng.

Hasses öga ser bra ut i kväll och hoppas att det får fortsätta med att göra det.

Kött, sås och potatis kan vara så mycket olika mat egentligen. I kväll blev det det en sås med blåmögelost i. När såsen var nästan färdig la jag ner en rejäl bit ost som fick smälta där. Sedan fick det brynta köttet ligga i såsen en stund. Det blev väldigt gott.

I morgon blir det sovmorgon förutom att Hasse ska ha sina ögondroppar 8 på morgonen. Jag fortsätter sova efter det.

2 reaktioner till “Gick bra i dag”

  1. Ni har ett liv med droppar framgent. Men det ska nog gå bra. Alltid skönt att kunna somna om då det ska droppas tidigt.
    Det kommer nog bli bra när det ska kontrolleras.

    Ha det så bra!!!

Kommentarer inaktiverade.