Oväntad service

En liten del av strandpromenaden i Quarteira. Var en härlig morgonpromenad där för 6 år sedan.

2023-01-25

Under natten försvann molnen så det var äntligen barmark i morse. Kändes så bra när jag gick ut. Nu kunde jag promenera utan att hela tiden kolla var jag skulle sätta ner fötterna. Temperaturen var 4 plus och vinden kall och obehaglig.

Förmiddagen gick fort vilket den gör när man som jag vägrar gå upp innan uret visar på efter 9. Blev alltså snabbt eftermiddag och då började det duggregna. Som vanligt tillbringade jag en del tid vid datorn samt läste en del. Kändes lite tråkigt ett tag men då tänkte jag på tiden vi tillbringade i höstas på patienthotellet i Högsbo. Min inställning ändrads omedelbart och jag njöt av att få sitta i min goa soffhörna och inte ha någon tid att passa varje dag.

Jag hade beställt en kartong med värmeljus hos Amazon för några dagar sedan. I dag blev dom levererade enligt leveransbeskedet. Chauffören hittade inte hit så han ringde till mig och undrade var vi bodde. Hans gps hade gått sönder så han var helt handfallen. Nu var han helt nära ute vid korsning utanför campingen. Jag vägledde honom hit så han parkerade nästan utanför oss. Fick mitt paket levererat genom fönstret som jag hade öppnat. Den servicen blev vi mycket nöjda med. Det var första gången som det har hänt och förmodligen även sista gången.

I morgon har vi en tid att passa förstås. Hasse ska till ögonkliniken för att genomgå en grå starr operation. Ska bli hämtade 6,20 på morgonen så vi ska gå upp tidigt. Känns som att gå upp mitt i natten.

Hoppas att det kommer att gå bra i morgon.

”Sly” av Sara Strömberg var mycket bra. En något annorlunda bok som mer liknade en roman med ett mord än en deckare. Det var intressant att följa journalistens nystande för att komma fram till vem som var mördaren. Lite spännande i bland och en del humor. Välskrivet och snyggt med fina personporträtt och enastående miljöbeskrivningar.

Baksidestext

Hösten river i Åre. Trots att turisterna ännu glittrar på lyxrestaurangerna har lokalbefolkningen börjat planera för jakten och mörkret…
Ovanpå en igenbommad tågstation bor den avdankade lokalredaktören Vera Bergström. Hon sover med en älgstudsare under sängen och brottas med såväl ständiga klimakterieblödningar som med livet som aldrig blev.
När en kvinna hittas mördad i skogarna på Åreskutans baksida tar hon motvilligt på sig uppdraget att skriva ett reportage om bybornas rädsla. Men längs vägen blir hon allt mer besatt av att ta reda på vem offret var, vem som mördat henne – och varför. Det dröjer inte länge förrän Vera själv är i fara.

2 reaktioner till “Oväntad service”

  1. Hoppas allt har gått bra idag och vill minnas att mamma genomgick en sådan operation och blev så nöjd.
    Men som vanligt ska ni upp mitt i natten. Jag förstår inte varför man ska tvinga pensionärer att stiga upp så tidigt. De kan väl ta alla de som arbetar först och sedan oss andra på eftermiddagen.

    Ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *