Någon minusgrad

2023-10-19

Nu sjönk temperaturen på natten till någon minusgrad. På morgonen var det omkring nollan. Ingen blåst så det kändes inte så kallt men kylan ”bet” lite på nästippen. På vattenpölarna låg det en tunn hinna av is. Det var inte halt att gå ut för det fanns en hel del barmark att välja. Vägbanan såg lite lurig ut så där jag jag inte. Är möjligen lite överförsiktig vilket nog är bra när jag vet att det är lätt att halka. Finns det någon halkig fläck så ska jag nog lyckas hitta den.

Här skulle jag mycket hellre vilja vara. Bilden är ifrån Torremolinos och året var 2020.

Sorterade en del kläder i dag. Lade i påsar det som jag inte ska ha kvar. Men nu när det är kallt får det ligga kvar i skåp/hyllor för det isolerar väldigt bra.

På eftermiddagen började det snöa stora flingor men det varade inte så länge. Ska troligen komma mer under natten. Får se om vi kan köra och handla i morgon eller om vi får vänta någon dag till?

Värmde en halv färdig lasagne till middag i kväll. Räcker bra till oss. Gott och lättlagat.

”Dödsängeln” av Louise Björnlund var en trevlig lättläst kriminalroman. Handlingen utspelar sig i skärgården utanför Stockholm. Fina miljöskildringar och personerna känns igen sedan tidigare böcker. En del relationsbeskrivningar som är väldigt fina och hör väl hemma i sammanhanget. Gillar att följa personernas utveckling genom flera böcker. Slutet var småroligt med en viss knorr.

Baksidestext:

Skärgårdsguiden Kina Bergsmed har fått uppdrag att delta i säkerhetsteamet under ÖTILLÖ, VM i Swimrun. Deltagarna ska ta sig över och mellan 26 öar, från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård. När en av de tävlande fångar hennes uppmärksamhet vid södra delen av ön Långbäling förstår Kina att något hänt. Ingen av de tävlande skulle frivilligt avbryta så nära målgång. Sjöpolisen är snabbt på plats, men det fasansfulla är redan ett faktum. En tävling som Kina Bergsmed aldrig någonsin kommer att glömma. Aldrig någonsin.
En kriminalroman om strävan att nå sitt mål utan att sky några medel, men också en berättelse om konstens pirater.

2 reaktioner till “Någon minusgrad”

 1. Vi fick ju en påminnelse om vintern idag vi med.
  Som tur var smälte allt bort när solen steg på himlen.
  Nordliga vindar och vi höll oss på framsidan av huset där vi slapp vindarna.
  En vecka till sedan kommer våren på språng.

  Ha det så bra !!!

  1. Det var bara ett kort snöbesök och det ska ju inte vara något alls hos er. Vindar från norr brukar vara kalla.
   Ja våren är på väg ju fortare desto bättre.

Kommentarer inaktiverade.