God mat i dag

2023-01-18

När jag tittade ut i morse så var det vitt på marken. Alltså hade det snöat. Drog täcket över mig, la huvudet på kudden och somnade om. Något senare när jag vaknade igen så regnade det kraftigt. Snön var på väg att försvinna men det låg en del kvar. Äckligt och slaskigt. Gick ut en sväng och det klafsade runt kängorna. Regnet hade upphört, bara ett svagt duggande. Blåste lite och den kändes buskallt.

På eftermiddagen låg det fortfarande kvar lite snö. Det var plusgrader hela dagen mellan 3 – 5 grader. En kort stund på dagen var det mycket ljusare. Genom lite uppluckrande moln passade solen på att titta fram. Så härligt.

I dag var det lugnt här. Lite pyssel av en del som behövde göras. Annars tillbringade jag som vanligt mest tid vid datorn och med att läsa.

Funderade på vad jag skulle göra till middag i kväll för det ville vi ha i dag. Jag skivade potatis i tunna skivor och la på botten i den ena halvan av dubbeljärnet. Ovanpå det så hamnade grovt hackad gul lök. Sedan så plattade jag ut gott kryddad köttfärssmet. Fortsatte med lök och så potatis igen. Några smörklickar på toppen. Stod sedan på svag värme med andra halvan av järnet som lock. Då vände jag på det hela. Tog av ”locket” och hällde lite grädde ner runt kanterna. En kvart till så var det klart. Smakade väldigt gott och inget blev kvar.

Lyssnade på handboll på kvällen och Sverige vann vilket var roligt. Sedan kom Karlavagnen som just i dag fyller 30 år. Det lyssnar jag på som vanligt. Detta är ett program som jag har följt väldigt ofta genom alla dess år. Har även ringt in och kommit fram flera gånger. Det har varit både sorgliga och roliga ämnen.

Hoppas att det kan bli några ljusare timmar i morgon också.

4 reaktioner till “God mat i dag”

  1. Dubbeljärnet har JR blivit lite sugen på så kanske kommer det att levereras ett här nere också.
    Vi åt lastbilsmat idag stekt potatis,bacon,prinskorv och stekta ägg. Gott och något som JR längtat lite efter.
    JR kom just in och berättade att det snöar ute just nu. Jag vägrar att titta ut. Men det ligger säkert inte kvar eftersom vi har plusgrader.

    Ha det så bra!!!

    1. Det är väldigt användbart.
      Mat i vår smak, jättegott.
      Tror du inte att han har sett lite fel??? Finns inte kvar i morgon!!

  2. Hej Eva! Jag läser dina inlägg varje dag. Nu undrar jag vad du har för dubbeljärn när du ”tillverkar” middagarna. Det låter så smidigt och enkelt. Använder du gasolen eller är det elektriskt?
    Hoppas att ni har det bra på Seglora. Vi har haft husbil i 11 år och har varit en gång på Seglora. Husbilen sålde vi 2021 och numera åker vi bara Volvo och bor på hotell någon gång.

    Hälsningar från Ringarum i vackert solsken.

    1. Hej Anne
      Trevligt att du läser min blogg.
      En bild finns på ”dubbeljärnet” i inlägget 20230110. Jag använder det på gasolen men det går att använda på alla spisar.
      Vi har det bra här. Tråkigt att ni inte har husbil längre men allt har ju sin tid här i livet.
      Härligt med sol.

Kommentarer inaktiverade.