Sista dagen för år 2022

2022-12-31

Nu är det sista dagen för detta året. Inte det bästa året att se tillbaka på för vår del. Så klart har det även hänt en del som har varit trevligt också men det mesta har överskuggats av Hasses sjukdom. Det har varit en mycket jobbig tid.

Mer sammanfattning än så här blir det inte.

Väljer att se framåt i stället och hoppas verkligen på att det nya året som ligger framför oss ska bli ett bra år. Inte bara för oss utan för hela världen. Jag hoppas att kriget i Ukraina ska ta slut så fort som möjligt så att det tappert kämpande ukrainska folket kan få börja bygga upp sitt land igen. Det kommer att kosta miljarder och hoppas att det kommer strömma in pengar till dom för att kunna genomföra detta. Men egentligen så finns det väl bara en nation som ska betala för det som dom har förstört. Den nationen är också en stor förlorare som har skickat väldigt många män, unga som äldre, rakt in i döden. Den mördaren heter Putin, ledare för Ryssand. Nog om det hemska nu.

Nyårsafton är inget som vi firar, det blir ju nytt år i alla fall. Kul när man var mycket yngre men det var ju ett bra tag sedan.

Men lite god mat blev det ändå vilket det troligen hade blivit ändå. En räkmacka på tekaka gjorde jag i ordning till oss i kväll. Förutom bröd och massor av hand skalade (av mig) räkor så innehöll den hårdkokt skivat ägg och generöst med en god räksallad. Smakade jättegott och inte tusan behövde vi en trerätters meny bara för att det var nyårsafton. Eftersom vi inte gillar något bubbelvin så hade vi inte det heller. Har haft det ibland men bara tvungsdruckit ett glas och hällt ut resten så bryr vi oss inte om detta. Dessutom så sover vi troligen vid tolvslaget!!

Sista boken som jag har läst detta år är en kriminalroman av Frida Skybäcker och heter ”Svartfågel”. Mycket bra bok med en spännande och ovanlig story. Väldigt bra berättad med intressanta personer som är väldigt väl skildrade. Även fint beskriven natur runt Harlösa och stadsmiljö i Lund. Inte en story som är så kallat ”konceptskriven” och därför så mycket bättre tycker jag.

Baksidestext:

En kall vintermorgon jagas en ung kvinna ut på isen på Vombsjön där hon går igenom och drunknar. Hon är nyinflyttad i skånska Harlösa och ingen verkar veta vem hon är eller varför hon kommit dit. Polisutredaren Fredrika Storm, som är uppvuxen i den lilla byn, tar sig an fallet tillsammans med sin nya kollega Henry Calment. Men utredningen blir komplicerad när det visar sig att flera av spåren leder till mörka hemligheter i Fredrikas egen familjehistoria. Vad har den drunknade kvinnan för koppling till Tobias Falk som lämnade byn tjugo år tidigare, och hur hänger fallet samman med Fredrikas mamma som försvann spårlöst samma sommar?

Svartfågel är en stämningsfull kriminalroman som utspelar sig i kontrastrika Skåne och rör sig mellan Lunds fina kvarter och den utsatta glesbygden. Det är den första boken i en serie om utredarna Fredrika Storm och Henry Calment.  

Frida Skybäck bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hon har skrivit både historiska och samtida relationsromaner som sålt i hundratusentals exemplar bara i Sverige och nominerats till flera priser. Nu är hon aktuell med kriminalromanen Svartfågel.

Önskar er alla en mycket god och trevlig nyårsafton samt ett gott och trevligt nytt år med många nya och spännande upplevelser och husbilsresor. Vi ser själv framemot att kunna resa söderöver igen.

4 reaktioner till “Sista dagen för år 2022”

 1. Ja, det blev ett nytt år hur som helst. Vi firar inte i någon egentlig mening men lite Cremanté och rökt lax smakade bra. Fyrverkerier såg vi på svt och det räckte bra. Är inte så förtjust i bammande.
  Önskar er verkligen ett fint nytt år utan sjukdomar och annat elände.

  Ha det så bra !!!

 2. Ja du Eva håller med dej om det här året, det har varit ett evigt rännande till sjukvården och är väl inte helt slut med det än heller, men förhoppningsvis blir 2023 ett bättre år på den fronten.
  Vi precis som ni hoppas kunna åka söderut till hösten igen, till värmen.
  Hoppas nu att allt går bra med Hasses sjukdom och att du får vara frisk.
  Vi önskar er båda ett riktigt Gott Nytt År och så kanske vi ses nånstans i sommar.
  Kramar från oss2
  UllaåErkki

  1. Hoppas att antalet besök hos vården kommer att minska rejält.
   Om det går bra med ”allt” kommer vi troligen att köra norrut i sommar och söderut till hösten. Gäller ju att hålla sig hyfsat frisk.
   God fortsättning på det nya året och hoppas vi ses.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.