Härliga fredag

På denna baren i Silves skulle jag gärna åter ta en öl och äta kyckling piri-piri med krispiga pommes.

2022-12-09

Äntligen fredag tänkte jag när jag vaknade lite väl tidigt i morse. Gjorde inget för det var lite att göra innan vi skulle lämna rummet för denna vecka. Bland annat plocka av sängkläderna vilket dom önskar att man ska göra. När vi var klara åkte vi ner med vår bagage och satte oss och väntade på taxin. Den kom efter en kort stund och körde oss till strålningen. Delade bil med en dam som också skulle dit. Det var inte mycket snö på marken mest en brun slaskig sörja.

Gick och satte oss utanför rum 9. Hade först lagt tidslappen i lilla lådan som man ska göra. Behövde inte vänta så länge förrän dom sa till Hasse att komma in. Och ut igen efter ca 10 minuter. Tog vår packning och gick och satte oss och väntade på taxin. Den var lite försenad. Vi åkte den något längre vägen via Borås för att undvika dåligt plogade slingriga småvägar. Det blev mer snö närmre Borås. Vägarna var snöfria och blöta, ingen halka.

Kom fram till ett snöigt Seglora. Det var skottat runtomkring vår husbil och det blev vi glada för. Skönt att slippa plumsa fram i snön. Under dagen körde campingvärden runt med snöslungan och det blev bra plogat här.

Det var runt nollan ute men det kändes kallare, minst som minus 5 grader. Inne var det rätt så svalt men jag ökade värmen och efter en stund så hade det blivit varmare.

I dag så hittade jag lilla musen som hade gått i fällan. Skönt att bli av med den men det kanske kommer fler.

I dag fick jag laga mat själv och det blev stekt fläskyttefilé i skivor med kantarellsås och klyftpotatis. Smakade jättegott.

”Vågbrytarna” av Caroline Grimwalkers var en spännande och egentligen en mycket obehaglig berättelse. Otroligt mycket med mäns våld och övergrepp på kvinnor och även barn. Och en polis är inte riktigt vad han utger sig för! Mycket händer på slutet som är väldigt blodigt och otäckt. Egentligen inget riktigt slut för det är första boken i en trilogi.

Baksidestext:

Linn Walter, juridikstudent och författare, har gjort sig känd som debattör i feministiska frågor. Sedan flera år tillbaka befinner sig hennes pappa, Carl Walter, på Säters rättspsykiatriska klinik, dömd för grov kvinnofridskränkning och mordförsök på Linns mamma. En dag nås hon av beskedet att Carl anses vara frisk och ska släppas fri.

Samtidigt flödar hoten och hatet mot Linn på nätet. När någon tar steget vidare och börjar närma sig henne i verkliga livet blir rädslan alltmer påtaglig. Är det bara ett vanligt nättroll eller är det hennes pappa som på något sätt är ute efter hämnd? Det var ju hon som ringde 112 den där kvällen för så många år sedan då mamma nästan dog.

”Vågbrytarna” är första delen i Caroline Grimwalkers serie med samma namn – en andlöst spännande trilogi med rejäl feministisk punch. Tre kvinnor binds samman i en oväntad vänskap av det faktum att de alla är offer för mäns våld. Vad händer när kvinnorna till sist får nog och gemensamt bestämmer sig för att ge tillbaka?

2 reaktioner till “Härliga fredag”

  1. Riktig festmåltid du fick till igår när ni kom hem. Men det är ju klart att det är värt att fira eller hur?
    Kyckling piripiri är bara så gott. När jag varit i Portugal har jag upplevt att maten är så god och vällagad där. Åt en cataplana med snäckor i tomatsås när jag var i Albufeira som var himmelskt god.

    Ha det så bra i helgen nu !!!

Kommentarer inaktiverade.