En aning taxistrul

Finns mulna och lätt dimmiga dagar även i Peniche på vintern. Detta var en sådan.

2022-12-08

Uppe alldeles för tidigt i dag igen. Bara så tröttsamt. Gick ner för att vänta på taxin. Behövde inte vänta så länge. Vår taxikille var i dag en väldigt glad och pigg figur som älskade sitt jobb. Han var en pensionär som hade valt att jobba vidare för han visste inte vad han skulle göra annars. Bra när man kan välja själv. Han tog oss i alla fall fram till sjukhuset genom den täta morgontrafiken i Göteborg på ett bra sätt.

I dag fick Hasse vänta nästan en kvart på behandlingen vilket är ovanligt. När han var klar så kom taxin nästan med en gång och körde oss tillbaka. Var sedan bara att vänta till det var dags att åka iväg igen. Men det var lunch innan dess mellan 12 och 1. I dag var det god mat, långbakad fläskkarré med örtbakad potatis.

Tiden gick och det var dags att ge sig iväg igen. Vädret var soligt men kallt så det blev bara en kort promenad innan taxin kom. Den kom i tid och det gick fort att komma till sjukhuset.

Fick vänta en stund på behandlingen för det måste gå minst 6 timmar sedan förra behandlingen. Strax efter 3 var det dags och det gick som vanligt fort. Halv 4 skulle vår taxi komma men det gjorde den inte. Vi var inte ensamma om att vänta på taxi som inte kom i tid. Efter 25 minuter så ringde jag och efterlyste den. Operatören skulle ta kontakt med chaufförer men han svarade inte!! Då ringde hon till taxibolaget och efter en rätt så lång stund så hade hon fixat en bil som kom och hämtade oss efter några minuter. Det hade tydligen varit lite kaos med bilar ett tag. Undrar var bilen som inte kom hade blivit av!!!

Det var skönt att efter denna väntan komma tillbaka till rummet igen. Nu var det inte så lång tid till middagen skulle serveras klockan 5. Vi gick dit och åt i kväll och det serverades köttbullar med potatismos, brunsås samt lingon och det smakade bra. Mätta gick vi tillbaka till rummet där vi satt och slöade resten av kvällen. Kollade på nyheter på internet och läste en del.

I morgon åker vi till Seglora efter strålningen, ska bli så skönt att komma hem över helgen.

Något som man kanske inte ska glömma!!

2 reaktioner till “En aning taxistrul”

 1. Hoppas ni har tagit influensaspruta när ni träffar så mycket folk. Bara en tanke som dök upp i mitt huvud.
  När jag skriver detta är ni hemma och har det bra i er husbil. Ätit gott kanske och tagit en lur.

  Ha en fin helg !!!

  1. Nej vi har inte tagit några sprutor. Handsprit, mask och avstånd är vad som gäller.
   Ja vi är hemma och har det så gott.

   Detsamma

Kommentarer inaktiverade.