Hållbart?

2022-11-04

I natt började det blåsa en del och det fortsatte det på med hela dagen. Himlen var helgrå och dyster. Ute var det kallt, 10 – 12 plus och is i vinden. Frös lite i dag när jag gick ut. Kanske snart dags för strumpor, jacka och långa byxor.

Lite strul med tider och annat inför den väntande strålbehandlingen. Ringde dom telefonnummer som jag har fått men dom jag då fick prata med var inte till så mycket hjälp. Blev så att jag skickade ett meddelande till onkologen på 1177 till kontaktsköterskan med mina frågor och hoppas få svar snarast. Vi gillar att få relevant information i god tid. Är ju inte bara patient utan fortfarande även människa!

Hållbart är ett märkligt ord eller har blivit det. Allt ska vara hållbart nu för tiden. För mig är det som är hållbart till exempel att mina kläder håller länge och inte att dom har blivit tillverkade på ett hållbart sätt. Finns mycket annat. Maten ska numera också bli producerad på ett hållbart sätt. Hållbart för mig är hur länge jag kan förvara den. Vi ska också leva på ett hållbart sätt och hur man gör det har jag ingen aning om.

Jag lever som jag alltid har gjort och det innebär i stora drag att spara på el och vatten, inte slänga mat och inte kasta sådant som är användbart.

Fläskyttefilé i skivor stekte jag till middag i kväll. Till det åt vi kokt potatis och kantarellsås, smakade väldigt gott. Förresten så är mina torkade kantareller hållbara mycket länge och jag tror att kantareller växer på ett hållbart sätt!

4 reaktioner till “Hållbart?”

 1. Känner att det är så mycket vaga ord som dykt upp och det är nog alla miljöfantaster som fått till detta med hållbart. Som hållbar el. Vad i hela friden är det?
  Äsch, hållbart är väl det vi är för vi har hållit rätt länge nu.

  Ha det så bra !!!

 2. Bra skrivet Eva.

  Hållbart…..
  kommer du ihåg de där okrossbara glasen vi hade på
  70 – talet..?
  De tänker jag på, de var hållbara tills de gick i 1000 bitar.
  Ja vilka konstiga ord som har tillkommit

  1. Tack!
   Helt underbara glas tills katastrofen var ett faktum. Då hittade man glaskross hur länge som helst.

Kommentarer inaktiverade.