Slut på oktober

2022-10-31

Lätt mulen morgon, 14 plus och bara en svag vind. Fortfarande använder jag inte strumpor eller jacka. Sandaler och väst är vad som gäller för mig ännu.

Mitt på dagen luckrades molnen upp och det blev lite sol. Inte så mycket varmare men en del ljusare. Rätt så behagligt för att vara sista dagen i oktober.

Det är Halloween i dag något som jag inte alls gillar. Varför ska man skrämmas med blodiga lik, avhuggna kroppsdelar, skelett och otäcka pumpor? Dessutom hemska ljudeffekter! Fattar inte alls varför detta ska vara roligt på något sätt!! Så skönt att vara på en plats där vi slipper allt detta.

Gick ut en sväng vid halv fem och nu blev det väldigt fort mörkt. Det finns bra utebelysning här och det uppskattar jag.

Kycklinglår stektes i kväll och ris kokade jag till. Serverades med Thai Sweet Chili sås och smakade som vanligt gott.

I morgon är det dags igen för omläggning av Hasses PICC-line och det ska göras i Kinna på VC. Har tid till klocka elva så vi behöver inte rusa iväg tidigt på morgonen. Vi kör troligen och handlar på Lidl sedan. Tänk att vissa saker jämt behöver fyllas på. Visserligen är det inte samma saker varje vecka men ständigt är det något som är på upphällningen.

Läst klart ”Okänt hot” av Karin Slaughter. Som vanligt en bra och spännande story av denna författare. Här händer det något på varje sida. Rätt många obehagliga och grymma mord. Kidnappade barn förekommer också. Relationer som kraschar och som sedan återuppstår. Oväntad upplösning och överraskning om vem som var högsta buset. Helt klart önskar jag läsa fler böcker i denna serie.

Baksidestext:

Will Trent har fått i uppdrag att infiltrera en knarkliga genom att utge sig för att vara Bill Black, en hårdnackad före detta fängelsekund. Hans arbete ger resultat då han i Macon, Georgia, får kontakt med en knarkhandlare som tror att han kan vara användbar. Men ensam och avskuren från kvinnan han älskar är Wills demoner honom ständigt i hälarna.
Även om hans partner Sara Linton inte har någon aning var Will befinner sig, eller varför, hamnar hon själv i Macon i ett fall. Hennes styvson har skjutits ner i sitt hem och Sara misstänker hans hustru Lena. Det dröjer inte länge förrän Sara blir involverad i samma fall som Will arbetar med — och snart dras snaran åt runt dem båda.
Okänt hot är sjunde delen i Karin Slaughters hyllade serie om Will Trent. Boken är lika delar tempofylld thriller och ingående studie i människans natur: Vad händer när goda människor konfronteras med sina dolda mörkare sidor?

Ett litet skratt är aldrig fel!

2 reaktioner till “Slut på oktober”

 1. Vilken tur att killen hade en sån pålitlig kompis haha.
  Sommarvibbar här idag och röd dag så alla var lediga. Vi klarade oss från obehagliga upptåg och det är skönt.
  Så vi har inte kunnat handla alls idag då det är stängt överallt.
  Kycklinggryta idag för oss och den är så god.

  Ha det så bra!!!

  1. Så bra att det var lugnt.
   Här är det inte röd dag förrän på lördag och som vanligt är allt öppet.
   Kyckling är något som jag gillar.

Kommentarer inaktiverade.