Första behandlingen avklarad

2022-09-29

Mörkt även i morse när tuppen gol 06.00. Det ljusnade fort och långt borta vid horisonten syntes ett rosa skimmer vilket tydde på att solen var på väg upp. Dagen blev mestadels solig om än rätt så kallt i vinden.

Taxin kom i god tid och det var samma chaufför som i går morse. Han kör väldigt bra och resan till Göteborg var behaglig.

Även i dag hade vi tid till att gå till Espresso House för kaffe och fralla. Checkade sedan in och åkte upp till andra våningen och avdelning 53 där dom tog emot oss. Vi blev visade till dagrummet där vi fick vänta en kort stund. Passade på att fråga sköterskan om hur lång tid det skulle ta. Omkring 5 timmar svarade hon. Jaha tänkte jag då blir jag sittande här länge!

Efter en liten stund så kom ssk och hämtade oss och jag skulle också följa med in tyckte hon. Det var till och med önskvärt. Dom hade ändrat på Hasses behandling i dag. Skulle få lite mindre cellgift insprutat och kompletterat med en tablett. Det hela skulle bara ta omkring 1 timme. Så skönt.

PICC-line användes för att spruta in kortison, medel mot illamående och så då cytostatika. Under tiden så fick vi mängder av information samt en genomgång av dom olika tabletterna och när och hur dom ska tas. Allt finns så klart även på papper men jag tycker det är bra med en muntlig genomgång.

Träffade sedan dietisten som håller koll på Hasses vikt och matvanor. Hon var mycket nöjd med att han hade ökat 2 kilo i vikt och hon hoppades att det skulle fortsätta på det hållet.

Efter ca en timme kom sköterskan och tog bort slangarna från infarten och så var det hela klart. Vi åkte ner till bottenvåningen och jag beställde hemresa. Taxin skulle komma strax efter 11 och då kom den också.

Vi kom hem lite innan 12 och det var skönt att vara hemma igen så tidigt. Bryggde en kanna kaffe till oss och gjorde smörgås. Smakade väldigt bra.

Var rätt så trött efter den tidiga morgonen så det var skönt att bara ta det lugnt under eftermiddagen.

Passade även på att gå ut lite i solen trots att det var lite kallt. Dags att vänja sig vid detta kyligare väder. Hösten är på väg.

Ikväll blev det rester som smakade lika bra i dag.

Hoppas nu vi inte ska behöva åka väg till något sjukhus förrän på onsdag nästa vecka.

6 reaktioner till “Första behandlingen avklarad”

 1. Hur mår Hasse nu efteråt första behandlingen? Hoppas på bra.
  Rester äter vi alltid efter att ha haft en gryta eller gratäng. Så vi åt Boef Bourgoigne för andra gången denna vecka idag. Det är så gott och JR köper den av damerna på restaurangen som är så duktiga.

  Ha det så bra!!!

  1. Hasse har mått bra i dag och vi tar en dag i taget.
   Härligt att kunna köpa god mat i närheten. Fördelen när man bor i en by som har nästan allt.

 2. Hvor bra at behandlingen endelig er begyndt og at det ikke tog så lang tid
  Tænker meget på jer og ønsker jer alt det bedste

  1. Det känns bra att det nu har kommit igång. Nu ska det rulla på enligt schema om inget oförutsett inträffar.
   Tack för ni tänker på oss.

Kommentarer inaktiverade.