Förberedelser

2022-08-11

Varm morgon, 20 plus vid halvnio och inga moln samt bara en svag vind. Men det ändrade sig lite under dagen. Kom lite moln och vinden ökade men det gjorde ingenting för det vara skönt ändå.

I dag var det dags för Hasse att förbereda sig för morgondagens koloskopi. Eftersom tarmen måste var helt ren så blev det en del laxermedel i dag. Dessutom att dricka väldigt mycket. Ingen fast föda efter klockan 9 i morse och endast buljong till lunch. Men det har gått bra och många toabesök blev det så klart. Önskade att vi hade haft 2 toaletter men det gick bra ändå.

Eftersom Hasse inte fick äta något så lagade jag ingen mat i kväll. Jag hade en skål med blåbärskräm i kylskåpet och det passade bra denna varma dag.

Eftersom taxin kommer redan vid 7 på morgonen måste vi kliva upp extremt tidigt.

”Ormguden” av Clive Cussler, en riktig äventyrsroman. Spännande med högt tempo och många olika otroliga händelser. Lite romantik smyger sig in på ett mysigt sätt sätt. Trevligt gatt åter få möta huvudpersonerna som jag följt i några böcker där dom alltid lyckas lösa problemen på ett eller annat sätt. Mycket uppfinningsrika.

Baksidestext:

På havsbottnen i det iskalla vattnet utanför ön Nantucket på USA:s östkust ligger vraket av det italienska lyxfartyget Andrea Doria. Men vad få känner till är att skeppet gömmer en ovärderlig artefakt från förcolumbisk tid – en skatt som utgör nyckeln till en gåta som kostat många människoliv.

Kurt Austin som leder specialteamet från NUMA, Nationella byrån för undervattens- och marinarbeten, dras in i det farliga spelet när han räddar livet på en kvinnlig marinarkeolog, Nina Kirov. Hon blev överfallen i vattnet utanför Marockos kust av yrkesmördare som lejts av Halcon, en mäktig industriman från Texas. Nina Kirov har funnit ett skulpterat stenhuvud, som kan vara ett möjligt bevis på att Christofer Columbus inte var den första europén som nådde fram till Amerika.

Detta blir upptakten till Kurts och Ninas livsfarliga uppdrag att avslöja Halcon och hans planer på att tillskansa sig makt genom våld och ödeläggelse och därefter bilda en helt ny nation av USA:s sydvästra stater och Mexiko.

När Kurt Austins elitgrupp från NUMA kommer Halcons konspiration på spåren avslöjas en sensationell teori: Columbus kan ha gjort en femte, hittills okänd resa till Amerika för att söka efter en fantastisk skatt. Och djupt nere i Andrea Dorias övergivna stålskrov gömmer sig inte bara svaret på vad Columbus kan ha funnit utan också vilket öde USA skall gå till mötes.

2 reaktioner till “Förberedelser”

 1. Hoppas att allt gick bra och att no ätit något gott idag.
  Men jag får väl läsa i morgondagens inlägg.
  All lycka och välgångsönskningar på denna konstiga resa.

  Ha det så bra!!!

  1. Visst är det en konstig resa men sådana kommer det också ibland.
   Tack för dina önskningar.

Kommentarer inaktiverade.