Resa till Sahlgrenska i dag

2022-08-09

Sval natt, bara 9 plus när det var som kallast. När solen sedan gjorde entré på morgonen så steg temperaturen rätt så fort. Jag tog en liten sväng vid halvåtta och då var det redan 14 plus. Var uppe tidigt i dag eftersom vi skulle till Sahlgrenska och hade tid att passa.

Taxin kom inte på utsatt tid så jag ringde och undrade varför. Fick till svar att den var försenad med 20 minuter. Men det var ingen större fara för jag hade bokat den en halvtimme tidigare för att ha lite marginal. Eftersom vi skulle bli lite försenade så ringde jag kliniken för att tala om det. Inga problem för dom.

När vi kom dit så blev Hasse hämtad med en gång. Hann inte sätta sig i väntrummet för dom stod beredda när han kom. Jag fick inte följa med in utan satte mig i väntrummet och pustade ut.

Hasse kom sedan ut betydligt fortare än vad jag trodde. Dom hade endast kunna utföra lungtesten men inte den andra hjärttesten. När han reste sig upp för att gå till cykeln så såg den närvarande läkaren att det inte skulle fungera. Han kontaktade då lungläkaren i Borås och då kom överens med honom att Hasse skulle göra den testen i Borås med att så att säga trampa med armarna i stället. Men den testen hade dom inte i Göteborg utan i Borås. Jaha!! Även spirometern skulle tagas om och och då i Borås. Kan bli trött för mindre! Men jag måste säga att dom jobbar så otroligt mycket för att Hasse så fort som möjligt ska få sin operation.

Ringde sedan efter sjukresa hem igen. Fick vänta en stund och det gjorde vi i solen utanför kliniken. Fick inte vänta så länge för denna gång var taxin lite tidig. Fanns en person där som skulle till Borås.

På motorvägen så upptäckte jag att jag hade missat min middagslur så jag passade på att lura till en stund. Det gjorde även vår medpassagerare.

Chauffören körde lite fel så vi fick en liten rundtur i kvarter som jag inte varit i på många år. Var rätt så roligt.

Sedan så blev det en sväng till Fritsla där en ny passagerare som skulle till Borås hämtades upp. Sedan bar det iväg till Seglora och vi kom äntligen hem igen.

Vi var kaffesugna så jag bryggde kaffe och fixade till varsin macka till oss. Smakade väldigt gott för vi var lite hungriga.

Så skönt det var att att sjunka ner i soffhörnan och njuta av kaffe och macka.

Satt sedan och läste och kollade runt en del på nätet.

Gick en promenad strax efter sex med Rulle och njöt i den härliga augustikvällen. Var många som satt ute och njöt av den kvarvarande kvällsvärmen några timmar till.

I morgon har vi en ledig dag och det känns bra.

2 reaktioner till “Resa till Sahlgrenska i dag”

 1. Det är minst sagt ansträngande att åka på undersökningar. Men som du säger så är det ju bra att de jobbar på att Hasse ska få sin operation.
  Kommer ihåg en gång när pappa gjorde en sjukresa och jag frågade om allt gått bra. Jodå, svarade han jag har sett mycket av skåne idag så nu är jag väldigt trött.
  Vila upp er till nästa resa.

  Ha det så bra!!!

  1. Ja det är jobbigt med sjukhusbesök och resandet.
   I dag har Hasse en massa förberedelser inför morgondagens undersökning.

Kommentarer inaktiverade.