Grattis på din födelsedag Hasse

2022-07-22

Grattis Hasse på din födelsedag.

Sedan var det så att värmen försvann i natt och i morse var det helmulet, 17 – 19 plusgrader. Faktiskt tyckte jag det var rätt så skönt när jag gick ut på min vanliga morgonpromenad. Gick ju att andas i dag. Vinden var måttlig till svag och det var behagligt tyckte jag.

Så kom Hasses nya mobiltelefon, en Motorola. Campingvärden levererade den hit till husbilen. Bra service som vanligt.

Denna mobil är lite större än den förra och med en väldigt bra skärm. Eftersom Hasse ytterst sällan tar med sig sin mobil så gör det inget att mobilen är lite större. Det blir ju då enklare för honom att läsa på skärmen.

Jag hade på min dator tagit fram instruktion om hur man skulle göra för att på ett enkelt sätt föra över allt från gamla mobilen till den nya. Detta följde jag steg för steg och det skulle ju vara så enkelt. Det var det också men inte fan fungerade det! Men det hade jag inte väntat mig heller. Det där enkla har ju aldrig fungerat förr så varför skulle det göra det nu!! Varför ska det var lätt man kan göra det svårt! Så verkar det jämt att vara! Är det möjligen så att man ska vara lätt när det kan vara komplicera in på en betalsida för att få hjälp? Den har jag i så fall inte hittat och definitivt inte loggat in på.

Så i kväll så fungerar Hasses nya mobil med några väl valda appar. Men hur ska man nu logga in på banken när man inte har ett bankID. Men det löser jag förhoppningsvis i morgon eller någon annan dag. Utan bankID så är man ju bara så utanför väldigt mycket för att inte säga det mesta. Utan bankID så befinner man sig i moment 22. Man kommer ingenstans. Ska man verkligen behöva besöka ett bankkontor för att få ett nytt bankID? Måste så klart gå att fixa på annat sätt tror jag. Det kommer jag att jobba med i morgon.

Stort varmt grattis till Sverige i kväll som gick vidare efter en spännande match.

8 reaktioner till “Grattis på din födelsedag Hasse”

 1. Håller med föregående att ringa banken. Det bästa att göra.
  Har inte haft det problemet men JR har och det var att ringa banken. De har dygnet runt service.
  Jag har också köpt större skärmar för vart år men håller mig till Samsung som är en pålitlig mobil. Dessutom är den väldigt populär här nere så det känns bra.

  Ha det så bra!!!

  1. Här måste man ta med dosan och mobilen och göra ett besök på banken är beskedet efter telefonkontakt. Så krångligt!!
   Samsung är väldigt populär även här.

 2. Hej du måste gå in på banken på datorn med dosan och skapa ett nytt bank id. Vi Grattade Hasse på datorn men du kan gratta han i efterskott igen. Här har vi det bra. Lotta o bengan

 3. Känner igen detta med mobilen. Första försöket att flytta över allt från den gamla till den nya misslyckades för mig också. Tänkte be grannens dotter hjälpa mig men gjorde ett nytt försök. Vet inte varför men det försöket lyckades. Minns inte att jag behövde besöka banken för Bank ID. Men ibland har banken hjälpt mig genom ett mobilsamtal. Huvudsaken är att man vågar försöka och det vågar vi båda med ålderns rätt. Det kan bara gå åt helvete. Lycka till.

  1. Gick lite bättre i dag.
   Helt rätt, man måste våga försöka. Annars så lär man sig inget nytt.

Kommentarer inaktiverade.