Röntgen och hagel

2022-06-20

Små vita moln flöt runt högt uppe i den vackert blå himlen och dom undvek för det mesta att lägga sig framför solen. 16 plus och måttlig vind. Bra väder för en primenad tyckte jag och tog Gustava och gick iväg. Blev en promenad på strax över 30 minuter i ett rätt så bra tempo efter mitt mått mätt.

Strax innan 12 körde vi iväg. Stannade i Kinna för att tanka diesel. Priset idag var 26,60 så vi fyllde bara på ca 30 liter. Det kostade ungfär lika mycket som matkassen kostade i dag hos MM. 825 – 840 :-

Och där i dag så handlade jag en hel del inför midsommarhelgen. Och tänk viken tur att precis när jag köpte nypotatis så sänkte dom priset till 1:- kilot. Då passade jag på att fylla på med något extra kilo.

Det var även extrapris på Klädesholmens matsjesill. 5 burkar för 49.90 och det blev 5 burkar och denna inläggning tycker vi är mycket god. Har köpt den förr. Köpte även jordgubbar som vi åt på eftermiddagen.

Men nu får jag backa lite. Vi var ju först till Skene lasarett. Där parkerade vi som vanligt utanför Restaurang Casablanca. Vi har ju tidigare kollat att det är OK och det är det. Vi gick bort till lasarettet, jag med Gustava och Hasse med Rulle. Det gick så bra.

Anmälde oss och blev hänvisade till ett väntrum. Tog inte lång tid förrän Hasse blev hämtad till röntgen. Och det tog inte lång tid förrän han kom tillbaka igen. Ungefär 15 minuter.

När vi sedan kom till utgången så störtregnade det. Köpte en kopp kaffe och satte oss för att vänta ut regnet. När det minskade så gick vi till husbilen. Under tiden vi gick dit så upphörde regnet och det blev sol.

Vi körde sedan till MM och handlade. Utanför så sålde dom jordgubbar och jag köpte en kartong med vackert röda och mogna bär för 45:-. Vi åt en del av dom sedan och det smakade mycket bra.

På kvällen så kom det hit ett åskoväder. Det blixtrade och åskade jättemycket samt att det blåste kraftigt. Ett förtält till en husvagn här tog skada av regnet och en snäll granne fixade till det.

Det värsta var att det kom mycket hagel och det var faktiskt mycket obehagligt. Hagelkularna var som minst som ärtor och blev även större.

Och här ligger det kvar som ishögar.

Men sedan så avslutades kvällen med sol.

Vi åt egengjord pyttipanna med stekt ägg och rödbetor. Var väldigt gott tyckte vi.

2 reaktioner till “Röntgen och hagel”

  1. Jag tycker hagel är obehagligt och fasen så ont det gör när man är ute. Att det kan skada plåten på bilen är ju ännu värre. Tur att det slutade och solen kom fram.
    Pytt i panna är gott och vi har en burk rödbetor så det kan nog bli något sådant här med endera dagen. Men vi får vara försiktiga med potatis då JR inte tål alla varianter. Men smashad tål han och det är så gott.

    Ha det så bra!!!

    1. Det fanns ett tak på campingen som fick bytas ut eftersom det blev skadat av hagelskuren.
      Gäller att vara uppmärksam på livsmedel som man inte mår bra av!!

Kommentarer inaktiverade.