Sjukhusbesök

2022-06-16

Strax innan 7 lämnade jag motvilligt min sköna säng. Vid halv 8 kom sjukresetaxin och hämtade oss. Efter en behaglig resa till sjukhuset i Borås så var vi framme i god tid. Gick bort till kafeterian och köpte en kopp kaffe. Inte världen godaste men det dög.

Sedan så gick vi till hissen och åkte upp till den avdelning som vi skulle till. Det är en avdelning som jag aldrig har hört talas om och det är Diagnostiskt Center. Där ska dom försöka hitta varför Hasse ofrivilligt har tappas väldigt mycket i vikt dom sista 2 åren. Kan ju vara något underliggande fel som inte har synts i alla prover som dom har tagit.

Satte oss i väntrummet och blev strax hämtade och kom till undersökningsrummet. Fick träffa en mycket sympatiskt lagom ung dam (läkaren) som verkligen utstrålade kompetens. Vi fick omedelbart förtroende för henne.

En massa frågor hade hon som skulle besvaras, 2 A-4 ark. Det tog tid. Sedan blev Hasse undersökt ifrån hjässan ner till tårna. Inget fel hittades! Flera blodprover togs. Besöket tog nästan 2 timmar. Nu väntar det röntgen på måndag i Skene.

Vi skulle ju tillbaka till Seglora igen och jag ringde till Sjukresor. Det var kö och jag fick nummer 62 i kön!!! Efter ca trekvart var det min tur. Första bilen vi kunde få kom om en timme. Bara att acceptera, så är det ibland. Satt och tittade på folk (vilket är rätt så roligt) och tiden gick fort.

Det blev åter en behaglig färd och vi tyckte det var väldigt skönt att komma hem igen. Vi var mycket trötta och hungriga så jag fixade snabbt till några mackor och kaffe till oss. Sedan var det mycket skönt att bara sitta och slappa och göra ingenting men än surfa på nätet.

Vädret i dag har varit soligt och varmt men som vanligt rätt så blåsigt. Kvällen var verkligen sommarljuvlig med 19 plus vid niotiden. Stängde dörren vid halvtio då det började svalna lite.

Gjorde en enkel potatisomelett med lök och bacon, det smakade jättegott.

Tror det blir en rätt så lång sovmorgon i morgon.

2 reaktioner till “Sjukhusbesök”

 1. Hoppas ni kunde sova ut idag efter färden igår.
  Allt ska vara så tidigt nuförtiden tycker jag eller så har man väl bara kommit från ekorrhjulet.
  Jag tycker det verkar riktigt trivsamt i Seglora. Skönt att vara nära naturen.

  Ha det så bra!!!

  1. Det gick väldigt bra.
   Är väl så att man vill leva i lugnare takt nu.
   Här är lugnt och naturen runtomkring är rogivande.

Kommentarer inaktiverade.