Först lite höstlikt sedan vårväder

2022-05-07

Helmulen morgon, småblåsigt och bara 11 plus. Kändes lite mer som höst än vår förutom att det börjar bli så ljus och skir grönska på växtligheten samt att vitsipporna nu trängs på marken.

Molntäcket lättade sedan mitt på dagen och solen titta fram emellanåt.

Det var väldigt lugnt här i dag också. Några spelade kubb på eftermiddagen och verkade att ha väldigt roligt Jag gillar inte typ sällskapspel längre, tycker det är urtrist. Och som tur är väljer jag själv vad jag vill göra. Gillar mer att sitta med min dator samt att läsa en hel del artiklar, krönikor och böcker. Gå lite promenader under dagen och filosofera under tiden är också hel OK.

I kväll så värmde jag några ”Röda Pölser” som vi åt med resten av potatissalladen. Lite ketschup och senap hamnade på korven. Eftersom vi verkligen gillar denna korv så smakade det bra och vi blev lagom mätta.

Kvällen avslutades med soligt väder och vinden gick och la sig och flaggorna slakade.

”Hitta dem döda” av Peter James var en gastkramande polisroman. Lite seg i början när många nya personer skulle komma in i handlingen och presenteras. Men sedan så tog det fart och det ordentligt. Händer väldigt mycket på olika platser samtidigt. Och det är mycket spännande. Och jag gillade verkligen domstolsförhandlingarna. Det var ett bra slut för någon men inte för alla.

Baksidestext:

Efter att ha avslutat sin utstationering vid Londonpolisen får Roy Grace ett tips om en mäktig knarkhandlare som har sin bas i Brighton. Och redan första dagen tillbaka på sitt gamla jobb kallas han till vad som först verkar vara ett motivlöst mord. Men gradvis dras både utredningen och Grace in i den hänsynslöse knarkhandlarens sfär. Och när han ställs inför rätta visar han sig vara en man som bokstavligen är beredd gå över lik, så länge han går fri.

I juryn sitter den unga kvinnan Meg Magellan, vars liv just slagits i spillror. Megs dotter är i händerna på en okänd gärningsman och reglerna för att någonsin få återse henne är enkla. I slutet av rättegången måste hon se till att juryn säger två ord: inte skyldig.