Litet missöde

2022-03-24

Lätt blåsig morgon och rätt så svalt, 14 plus och växlande molnighet och solen tittade fram ibland.

Under förmiddagen så körde ”grannen” iväg det blev luftig igen. Fick ingen ny ”granne” sedan.

På förmiddagen så knackade det på dörren och det var ett svenskt par som vi har träffat tidigare. Var väldigt trevligt att träffa er igen och prata en stund. Hoppas att böckerna hamnade i rätt hylla i samlingsrummet. Kanske hittade ni något att ta med er? För det är ju så det fungerar, lämna några böcker och hitta några att ta med sig. Och det kostar inget.

”Grannen” körde iväg på förmiddagen och det blev sedan så luftigt igen. Parkerade ingen här sedan under eftermiddagen och kvällen och det tyckte vi var skönt.

Vid ett så var vi klara för att köra till Aldi och handla. Tog inte så många minuter att köra dit och parkera. Sedan så tog jag en kundvagn och påbörjade mitt uppdrag. Det var inte så lätt utan väldigt tungt. Ju mer jag handlade desto tyngre blev det. Vilket var helt naturligt. Orsak och verkan.

Sedan så hände det ett litet missöde. När i stort sett allt var inplockad så ramlade en vinflaska i kundvagnen så oturligt att halsen slogs av och i stort sett allt vinet rann ut på marken. Inget jag kunde göra något åt. Man ska inte gråta över spillt vin!

Körde sedan hem igen och parkerade. Bara resten kvar vilket var att packa in allting.

Ikväll blev det kokt lax med kokt potatis och en kall dill/citronsås. Smakade gott.

2 reaktioner till “Litet missöde”

  1. Osis med vinflaskan. Tur att vinet inte är så dyrt i Portugal. Eller ni kanske köper dyrt? Vi brukar köra med lite mer modesta viner till vardags och lite dyrare vid speciella tillfällen. Vi kan ju tanka hos vår vinbonde och fylla våra dunkar.
    Jag tycker om billigt.

    Ha det så bra!!!

    1. Jag brukar köpa vin som är nedsatt i pris. Det var detta och inte alls dyrt så ingen större förlust. Har köpt det förut så jag vet att det var ett gott vin för 2;9 €.
      Vilken lyx att gå till en vinbonde och fylla på.

Kommentarer inaktiverade.