Krig är så vidrigt

2022-03-23

Fortsatt regn, 14 plus och endast en svag vind under dagen. Passade på att gå ut när det var uppehållsväder vilket det var några gånger under dagen. Men ibland så hann jag ut och sedan så blev det ett lätt duggregn innan jag hann tillbaka igen till husbilen. Så är det ibland när det är heldagsregn. Bara att gilla läget. Är egentligen inget att klaga över.

Läget som det nu är med alla flyktingar från krigets Ukraina berör mig väldigt djupt. Lyssnar på radion och kollar på internet och det är många reportage från bland annat Polen som nu tar emot tusentals flyktingar från Ukraina som sedan slussad vidare till andra länder i Europa. Det kommer många till Sverige och jag hoppas verkligen att dessa så utsatta människor, mest kvinnor och barn, blir mycket väl mottagna. Och vad jag läser så blir dessa flyktingar mycket väl behandlade och blir slussade vidare till andra länder i Europa. I Sverige så tar vi emot många flyktingar efter vad jag har läst och det verkar som att alla blir väl omhändertagna. Men det måste vara en så fruktansvärd situation för dessa utsatta människor som jag inte alls kan förstå.

Så frukansvärt att behöva fly från sitt hem därför att en galning har bestämt att det ska blir krig i deras fredliga hemland. Varför kan ingen i den fria världen förstå. Och varför görs det så lite för att stoppa denna hemska diktator!

Och detta hemska som hände i min hemstad Malmö med att en elev slog ihjäl två lärare. Vart är vi på väg!!

Skurade hela dagen i dag, regnet alltså och inte jag.

I kväll så åt vi kycklingbröst i mindre bitar som fick puttra en stund i en härligt stark vitlöksås och serverades med kokt potatis. Smakade verkligen jättegott och blev över till en middag till. Jag börjar nu sparar lite tillagad mat i frysen för att bara värma när vi är på väg norrut. Är lite planering nu för vår resa hemåt som vi vad vi tror troligen kommer att påbörjas på lördag. Men det är inget som är huggit i sten som man brukar säga.

I morgon har vi tänkt att köra till Aldi för att fylla på för att vissa förråd börjar bli väldigt tomma. Ska ju räcka tills vi kommer tillbaka till Sverige har vi tänkt. Vi vill inte hålla på med att leta affärer genom Spanien, Frankrike, Tyskland och Danmark. Att köra och leta i matvarubutiker för att fylla på mat och annat vill vi inte.

2 reaktioner till “Krig är så vidrigt”

  1. Solen har återvänt hit upp och vi njuter.
    Trodde världen var av med idioter på ledande poster sedan Trump röstats bort, men glömde hans kompis mafioson Putin. Men vad kan man vänta sig av en fd kgb-spion? Att vara involverad i en sekt gör ju att en människa inte kan se värdet i demokrati.

    Ha det så bra !!!!

    1. Härlig med sol igen.
      Vad jag gillat ditt svar i kväll. Är helt överens med dig.

Kommentarer inaktiverade.