Lite trist väder nu

2022-03-17

Fortsatt mulet väder i dag och det var lätt blåsigt och 15 plus. Det kändes väldigt kallt när jag gick ut på min morgonpromenad. Inte ett dugg skönt. Men en liten promenad ska jag ju genomföra varje dag.

Sen så blev det som det blev. Det kom en åter en ny ”granne” och parkerade bredvid oss. Så nu har vi återigen ingen utsikt över ställplaten. Det är bara en husbilsvägg att glo på. Men det är inget vi kan göra något åt utan det är alltså att bara gilla läget. Vilket vi har gjort många gånger här nu.

Har läst ”Äppelmannen” av Anne Mette Hancock. Det var en spännande berättelse med en dramatisk och oväntad upplösning. Väldigt bra och lite annorlunda tyckte jag. Bra personporträtt och miljöskildring enligt mig.

Baksidestext:

En pojke har försvunnit spårlöst från sin skola och journalisten Heloise Kaldan beger sig till platsen för att ta reda på vad som har hänt. På skolgården möter hon sin vän Erik Schäfer som har hand om fallet. Ingen vet vad som hänt pojken men plötsligt dyker hans telefon upp. Det visar sig att han är besatt av pareidoli, det psykologiska fenomen som gör att man ser bilder av ansikten i slumpmässiga föremål. I pojkens telefon hittar de ett fotografi som fångar deras uppmärksamhet, en ladugårdsdörr som liknar ett ansikte. Kan det vara där pojken befinner sig?
Heloise beordras att släppa artikeln hon skriver på, en kontroversiell utredning av soldater med posttraumatiskt stressyndrom, för att istället rapportera om den försvunna pojken. När fallet börjar peka i riktning mot de traumatiserade soldaterna behöver Erik Heloises hjälp att lösa gåtan.
Har pojkens mamma alkoholproblem eller tar hon hjälp av spriten för att lindra ångesten efter sonens försvinnande? Och vem är Äppelmannen som barnen i skolan pratar om?

Dagens citat är av Sigmund Freud, Österrikisk läkare, grundare av psykoanalysen.

Blommor är vilsamma att betrakta. De har varken känslor eller konflikter.

I kväll gick jag med i svenska Lotta kåren trots att jag är en del överårig. Men min medlemsavgift på 350:- kanske kommer i det stora hela att komma till någon nytta. Kanske kan även jag göra någon nytta om inte på fältet så på annat sätt. Det kommer att ge sig.

4 reaktioner till “Lite trist väder nu”

 1. Sigmund Freud hade lite fel där för blommor har faktiskt känslor och kan känna smärta.
  Någon nytta kan man väl göra i Lottakåren även om man inte är så ung längre. Bassar ska ju ha mat och kaffe. Ja, lite så där och det behövs ju eftersom det är en massa unga killar som krigar.
  Alla behövs.

  Ha det så bra !!!

  1. Precis detta svar hade jag väntat ifrån dig! Alltså angående blommor för jag känner nog lite på det håller också.
   Precis så är det att alla behövs.
   Men jag hoppas att det hemska kriget snart ska vara över. Putin är världen värsta krigsförbrytare som anfaller i stort sett allt som kan döda och lemlästa oskyldiga människor. Och dessutom
   världen största lögnare. Kan ingen förpassa honom till en plats där han liksom kan försvinna från jordens yta!

Kommentarer inaktiverade.