Underbara Peniche

2022-02-26

Lätt mulen morgon, 15 plus och i stort sett ingen vind. Det är ju lördag i dag och det kom hit en hel del husbilar och dom flesta var portugiser. Dom som vi tycker om att ta sin husbil och köra ut över helgen för att koppla av.

Här finns ju en väldigt fin strand och en trevlig stad med många restauranger i centrum. En del ligger också med fin utsikt över småbåtshamnen. Peniche är en väldigt trevlig stad att turista i.

Det kom hit bland andra hubilar även två svenskar. Det kom hit en trevlig kille och pratade en stund. Han berättade att han och hans resesällskap hade rest runt en del i Spanien och inte hade upplevt några problem med att fricampa. Men visst var det rätt så fullt i trakterna runt Malaga och även runt dom populära platserna vid Costa del Sol. Dom hade stått två månader i Spanien, på en mycket trevlig ställplats som jag inte kommer ihåg namnet på.

Nu så skulle dom nog stå här ett tag och besöka några golfbanor som ska finnas i närområdet. Det är många som har golf som intresse som besöker detta område med husbil.

I dag har radion stått på som vanligt och vi har följt nyhetsrapporteringen hela dagen. Tydligen är det långa köer vid gränserna med människor som vill lämna det krigshärjade landet. Kvinnor och barn får lämna landet men inte män i vad man kallar för krigsför ålder. Det splittrar familjer så klart. Men eftar vad jag har läst under dagen så vill dessa män vara kvar i landet för att försvarar det. När dom har skickat sin familj i säkerhet så återvänder dom för att försvara sitt land mot inkräktarna.

Jag hoppas verkligen att detta vettlösa krig mycket snart tar slut och att Ukraina kan förbli ett fritt land.

2 reaktioner till “Underbara Peniche”

 1. Försöker läsa alla nyheter med kritisk blick och hoppas på så sätt få en vettig bild av vad som händer i Ukraina. Men jag har fått veta att skitstöveln Putin rymt till Uralbergen och sitter där och trycker.
  Såg en video med karln och han verkar ju drogad.

  Kan inte detta helvete sluta snart! Man blir bara så trött.

  Lite sol i morgon Tack,

  Ha det så bra !!!

  1. Det försöker jag också göra. Men att han nu sitter med avtryckarfingret på avfyringen till kärnvapenbomber kan ju verkligen göra en något orolig. Bara hot eller!!!

Kommentarer inaktiverade.