Restanvändning

2022-01-23

Rätt så kallt på morgonen vilket det nu har varit ett tag. Kalla nätter med temperatur på 7 – 8 plusgrader. Morgontemperatur vid 9-tiden på ca 10 – 11 grader. Inte alls så skönt att gå ut så jag ligger och drar mig i sängvärmen en stund till. Men vid halvtio har det blivit lite varmare, i alla fall en grad till, så då går jag ut på min lilla morgonpromenad. Inte så långt eller så länge men det blir vad det blir. Kämpar på med mina svullna fötter och min dåliga balans. Men med att vilja att det ska gå så går det.

I dag så var det dags igen för att frosta av frysen. Mycket is bak i frysen. Gick rätt så fort i dag tyckte jag, har lärt mig knepen i denna nya frys. Dags att passa på när det är lite mat i frysen och kylskåpet bara är mindre än halvfullt. Då så får det frysta lätt plats i kylskåpet och hjälper till att hålla kallt under tiden som frysen avfrostas. Måste då stänga av kylskåpet och gör så efter instruktionerna. Dom ska man väl följa eller hur?

Efter ca 1 timme så kunde jag flytta in det frysta i frysen igen. Då var det redan minus 15 där. Fungerar bra nu.

Hände sedan i stort sett ingenting under eftermiddagen och kvällen.

Hade makaroner över från igår ( som inte var någon höjdarmiddag) och dom skulle ju ätas upp så klart. I dag så gjorde jag en väldigt god sås med kantareller som jag blandade ner i dom överblivna makaronerna. Kan ju bara säga att detta blev lyxmakaroner som smakade väldigt bra. Detta ska jag lägga på mitt matminne.

Nu behöver vi fylla på förråden igen med diverse matvaror. Tror att vi kommer att göra det i morgon. Finns en del extra erbjudande på Aldi som vi vill utnyttja. Det blir som det blir!

2 reaktioner till “Restanvändning”

  1. Roligt när man kan göra en tråkig rätt till något riktigt mumsigt.
    Du borde kanske köpa stödstrumpor som den jag har på min vänstra fot. Lidl har ett stort urval av sådana här och det är där jag köpt min fina. Titta om de har något som hjälper dina svullna fötter.

    Ha det så bra !!!

    1. Ibland så lyckas man bättre än ibland.
      Har faktiskt stödstrumpor här men dom är så otroligt svåra att ta på sig så det har jag gett upp.

Kommentarer inaktiverade.