Lite småkallt

2022-01-22

Trots att solen lyste i dag så var det väldigt kallt på morgonen och det hade varit kallare på natten. Ner emot 7 plus men i morse var det 10 plus. Jag valde att ligga kvar i sängen till halvtio ungefär. Det var inte så dumt. I alla fall varmt och skönt.

Då var det lite varmar i husbilen och även ute. Skönt med en morgonpromenad trots att det kändes lite svalt. Nu var det i alla fall 11 plus och i solen så klart rätt så mycket varmare. Tyckte i alla fall inte att det var så skönt att vara ute idag. Var lite is i vinden tyckte jag. Då gillar jag att sitta inne istället.

”Anomali” av Andera Jallai var mycket spännande från första till sista sidan. Jag har läst alla böckerna om Anton Modin och har gillat alla. Ligger dom nära sanningen eller inte? Tror nog att dom gör det vilket några recencenter tycker! Det är väl det som gör dom så väldigt bra tror jag. Hoppas på några böcker till i den serien!!

Baksidestext:

Det är högsommar i Grisslehamn. Solen skiner och kvällshimlen är så stjärnklar att man kan ana andra galaxer där ute. Anton Modin borde njuta. Men han har just gjort slut med Sofie och känner sig ensam. Hans son Alexander håller sig upptagen på sin nya ö i skärgården och alla gamla vänner lever sina egna liv. Mitt i högsommarvärmen fiskar två barn upp en skelettdel från djupet av Ålands hav. En skelettdel som borde fått stanna kvar i havet. När Göran Filipson, chef för militärens hemligaste enhet, ber Modin att beslagta fyndet, gör Modin motvilligt som han blir tillsagd. Snart inser han att det var ett stort misstag.
Det finns krafter som gör allt för att sanningen om fyndet ska förbli dold. De tvekar inte när det gäller att döda, inte ens när det handlar om barn. Ju mer Modin forskar i fyndets historia, desto mer betydande blir hans gamla chefs ord: Någonting märkligt hände i Sverige på 1970-talet. Något lika märkligt som om jag berättade för dig att Elvis Presley lever. 
Och plötsligt måste Modin skydda, inte bara sig själv och sin son, utan också Nora, en åttaårig flicka som påminner om hans egen döda dotter. 
Anomali är den tolfte fristående delen i Anders Jallais serie om den avhoppade underrättelseoperatören Anton Modin. En spionthriller-serie som kritiker menar håller sig otäckt nära verkligheten. 

Under dagen så blev det en del omsättning på husbilar här. Som vanligt körde en del och nya kom hit. En del som kom hit fick tydligen i visa upp vaccsinpass när dom körde in efter vad jag kunde förstå. Dom som hade kört in när det inte var personal på plats fick tydligen visa upp det senare. Det är så som jag har uppfattat det!

När personalen skulle stänga klockan 7 så kom det några husbilar hit så grinden öppnades igen och dom kunde köra in efter den numera vanliga testen. Sedan så blev det lugnt här.

Vi åt mat även i kväll men den var så ointressant och inte speciellt god så den hoppar jag över. Blev mätta i magen i alla fall.

4 reaktioner till “Lite småkallt”

 1. Ok, då får jag höra mig för vidare. Vi har ju en del ställplatser sedan tidigare år men nu blir det ju två chaufförer då H är en yrkeschaufför med E-kort. Därför kan vi ta oss längre upp på en dag. Blir kanske Roanne då där vi stått tidigare som är så fin.

  1. På husbilsklubben finns det otroligt många ställplatser. Vet många som gillar att stanna på Greven. Men
   kanske nu många ställplatser är stängda och hur det är i framtiden är det ju ingen som vet!

 2. Tycker också det är väl kyligt ute just nu. Mer värme tack !!!
  Ibland blir inte middagen som förväntat men man blir ju mätt ändå.
  Jag håller på som bäst att leta efter bra ställplatser för vår resa upp till Sverige. Har du några bra förslag? Vi kör A75 uppåt och sedan betalväg mot Luxemburg. Var brukar ni stanna ?

  Ha det så bra!!!!

  1. Vi kör inte den vägen. Väljer betalväg genom Frankrike från Bordeaux mot Freiburg i Tyskland. Finns så många bra rastplatser längs den vägen att stanna på. Vi stannar där det passar och har ingen planering. Funkade bra för oss även när vi hade Zacko. Men jag förstår att ni med två stora hundar kan behöva planera lite mer för hundarnas skull. Deras behov kommer så klart i första hand.

Kommentarer inaktiverade.