Ägg

2022-01-21

Solen fortsätter lysa över oss även i dag. Inte ett moln heller och bara en mycket svag vind. Natten var kall och morgonen var sval, endast 11 plus. Eftersom det var så kallt så valde jag att ligga kvar i sängvärmen ända till halvtio. Då var det i alla fall 13 plus ute. Men efterhand som solen steg på himlen så blev det rätt så mycket varmare. Nu är det som en bra svensk sommar och väldigt skönt. Vad vi njuter.

Ägg är bra mat i en smart förpackning tycker jag. Dom är mycket hälsosamma har jag läst och dessutom passar dom till väldigt mycket. Så mycket olika mat man kan göra med ägg.

Men jag undrar varför kokta ägg har så ömtåligt skal. När jag äter det i äggkopp med sked så går ofta skalet i sönder hur lätt som helst och då ligger det en del av innehållet utanför på bordet. Och det gillar jag inte.

Tvärtom är det med råa ägg som jag ska knäcka för att steka eller hälla i en bunke till pannkakor eller omelette. Då går det knappast att få hål på skalet och få ut innehållet. Får tyvärr ofta med lite skal som jag då får plocka bort.

Undrar varför det är så här?

För övrigt så tappade jag två kokta ägg i dag när jag skulle lägga in 4 kokta ägg i kylskåpet. Det ena kraschlandade på golvet och gick i många bitar. Hittade en del med skal och gula oskadd så det åt jag upp. Sedan så blev det rengöring. Det andra fick endast lite skalskador och hamnade i kylen.

I kväll åt vi stekt fläskfilé i skivor tillsamman med i smör lättmosad potatis som var gott kryddad. Blev en god middag tyckte vi.

2 reaktioner till “Ägg”

 1. Var det inte en komedi med Hasse och Tage som hette : Ägget är löst.
  Om inte så är det ändå en bra titel tycker jag.
  Jag letar ju vårtecken så det kan ju vara en bra hobby just nu. Hur långt har den kommit hos er?

  Ha det så bra !!!

  1. Helt rätt. En svart komedi från 1975. Har inte sett den filmen.
   Det börjar blomma lite här och där men jag har inte så bra koll på det.

Kommentarer inaktiverade.