Stabilt väder nu

2022-01-20

Vädret är stabilt nu med klarblå himmel och sol. Temperaturen var kall under natten och tidigt på morgonen var det bara 10 plus. Men eftersom solen lyser obehindrat ner över oss så blir det snabbt varmare. (Inga moln alltså). I skuggan var det som varmast 17 plus och i solen tror jag det var en bra bit över 20 härliga plusgrader. Härligt att vara ute i solen och ladda upp med D vitamin. Dessutom så fint att få lite färg på dom kroppsdelar som försiktigt exponeras för solen. Gäller att vara lite försiktig nu när solen börja bli intensiv.

”Mördande rättvisa av Ramona Fransson var, trots otrevliga mord och misshandelsfall, trevlig att läsa. Som vanligt med stark samhällskritik men även med en del romantik. Allt i en bra och spännande mix. Väldigt bra miljö och personbeskrivningar som vanlig. Kan verkligen rekommendera böcker skrivna av denna författare.

Baksidestext

Två unga killar hittas mördade i Hjällboskogen och fastbundna vid ett träd. När Hassim kommer till avdelningen får han ett samtal av sin chef, Boel, som är mycket upprörd. Dels har hon inte fått tag på Hassim på telefon och dels för att morden misstänks ha utförts av nazister. Media har redan svarta rubriker med ordet: Hatbrott!

Hassim och hans team får under utredningen veta att killarna begått grova våldtäkter och andra brott, men inte fått några nämnvärda straff på grund av sin låga ålder. Misstankar om att killarna kan ha mördats som hämnd får teamet att ge sig ut, söka upp offren och deras anhöriga.
En ny kollega, kriminalinspektör Ellinor Ljung, placeras i Hassims team och han vet inte riktigt hur han ska ta det. Det framkommer också att Ellinor och Patrik haft ett förhållande före han träffade Jonna. Kommer det att bli ett problem?
Det inträffar ytterligare ett mord. En ung flicka har sänkts ner i Oxsjön. Men vem är hon? Varför är det ingen som saknar henne?

Det är så lugnt här och inget bus eller något sådant och det tycker vi är skönt. I dag så körde det iväg några husbilar och det kom fler hit under eftermiddagen än vad som lämnade. Tror nog att vi i kväll är omkring 15 husbilar här.

I kväll så gick jag till receptionen och betalade för 6 veckor. 3 som vi har stått här och för 3 veckor i framtiden. Det blev alltså till 13 februari. Det kostade 333 € inklusive el med vår rabatt. Det är ett bra pris tycker vi.

I kväll åt vi en väldigt gott kryddad köttgryta med fläskfilé samt överbliven kyckling från igår. Kokte potatis till och det smakade väldigt gott. Och det blev inget över.

2 reaktioner till “Stabilt väder nu”

 1. Ni bor nog billigare än om ni skulle stått på el i Sverige just nu. H berättade att han tankat sin kranbil med diesel och den är uppe i 21:-/litern nu. Hutlöst tycker jag.
  Vi har börjat på nästa bok i stadserien. Minnenas stad.
  Ni står ju väldigt bra där nere i Portugal.

  Ha det så bra !!!

  1. Vi bor rätt så billigt här och i Sverige gör vi ju inte av med någon el.
   Har man råd att köra bil i Sverige nu och dyrare lär det ju bli.
   Då har ni något trevligt att se fram emot vilket du säkert är helt klar över.
   Här slipper vi ju minusgrader, frost, halka och sedan slask.

Kommentarer inaktiverade.