Vilken soppa

2022-01-09

Morgonen började med mulet väder och bara en svag vind och 15 plus. Det kändes lite svalt så jag tog på mig en långärmad tröja under västen. Blev en rätt så skön morgonrunda i dag.

Vädret var likadant hela dagen. Lite gråtrist tyckte jag. Men egentligen helt ok för vi slapp ju en massa minusgrader, snö, slask och halka genom att vara här. Det är för att slippa detta som vi är i Peniche. Och här är det i alla fall plusgrader!! Om än lite svalt men det vänder nog snart hoppas jag.

Dom flesta husbilar lämnade ställplatsen på förmidagen. Ett tag så var vi endast 4 husbilar här. Men under eftermiddagen så kom det hit några till som parkerade på den nästan helt tomma ställplatsen. Vi hade så öppet för att titta på i stort sett på ingenting. Men så kom det en husbil som parkerade precis bredvid oss och nu hade vi återigen ett begränsat synfält. Kan inte förstå varför dom ska parkera precis bredvid oss när det finns så många lediga platser här. Vissa måste tydligen gilla att stå väldigt nära en annan husbil !! Varför kan dom inte välja en annan husbil att parkera bredvid?

Vilken soppa det nu är i Sverige. Eller ska man kalla det för en ”såpa”. Alltså har vi en statsminister som har anlitat svart arbetskraft genom en städfirma. Denna kvinna som genom ett misstag utlöste ett larm som gjorde att det kom polis på plats. Hon hade inget arbetstillstånd, var efterlyst och jobbade svart för en städfirma. Media har ju grottat ner sig i detta. Säpo är inblandat och dom har ju inte gjort något fel fast dom faktiskt har gjort det mesta fel. Det rörs nu om i en massa grytor och nu undrar jag vad som mer kommer att komma fram när tredje statsmakten jobbar grävande.

Men hur som helst så verkar det som att någon överbetald politiker/tjänsteman inte har skött sitt jobb. Det är tyvärr inte helt ovanligt i Sverige.

Visst är detta en ”såpa” i verkligheten. Bara så beklaglig!

Så är det och den chansen ges vi ju alla. Även politiker tror jag!

4 reaktioner till “Vilken soppa”

 1. Såssarna de kan minsann. Har för mig att när Reinfeldt bildade regering så var det en kvinnlig minister som fick avgå innan hon ens tillträtt på grund av att hon använt sig av svart arbetskraft. Men gränser tänjs ut och nu kommer politiker undan med mer fadäser.
  Väntar bara på cirkusen som startar här i Frankrike när det är val i år. Som att vi inte har nog med covid-19.

  Ha det så bra !!!!

  1. Alltså politiker. Numera så kan dom ju göra det mesta och slingra sig och pudla. Bara att svänga sig runt och ljuga. Är vi inte så trötta på det!!

 2. Ja här hemma är det som vanligt en Soppa i politiken!
  Oxå i samhället i stort,vad ska det bli av allt??
  Är nog bättre där ni är iaf 🙂

  Ha det gott…..

  1. Vet inte om det är bättre här. Vi är ju frivilligt avstängda från det mesta. Men vi har det bra här.

Kommentarer inaktiverade.