Lite svalt i dag

En vacker tulpanbukett bjuder jag på i kväll. Tulpaner så här i januari tycker jag mycket om.

2022-01-03

I dag så tog jag på mig en tröja under västen som vanligen är det enda ytterplagg som jag brukar ha på mig. Det var lite svalt i dag tyckte jag med endast 13 plus. Det var lite molnigt och alltså ingen sol som värmde.

På eftermiddagen så kom det en husbil och parkerade bredvid oss. Den står här ofta och vi kallar honom för ”grannen”. Det är en ensamåkande man som inte gör så mycket väsen av sig. Tyvärr så skymmer han sikten för oss för att kolla ut över ställplatsen. Men i och för sig så är det inte så mycket att kolla på för tillfället, är rätt så tomt.

Nu rusar smittspridningen mot nya höjder i en snabb takt. Tydligen har många varit ute och umgåtts lite för mycket under helgerna? Hur som helst så är det en väldigt tråkig utveckling och det verkar vara likadant i hela Europa. Hoppas det vänder snart.

På många håll i Sverige så är det mycket långa köer för att få ett snabbtest och sedan lika lång kö för att få lämna det. Även lång väntetid för att få göra ett PCR-test och lång väntetid för att få svar.

Vad jag har förstått så ska man bara göra ett test om man har symtom. Och har man symtom ska man inte gå till sitt arbete. Och då läser jag om en kvinna i test kön som ringer till sitt arbete för att tala om att hon blir försenad till jobbet. Nu fattar jag inget! Skulle hon gå till jobbet med symtom? Om hon inte hade några symtom varför ska hon då testa sig? Hade hon kanske umgåtts med smittade personer under helgen och ville var på den säkra sidan? Men om hon var osäker skulle hon väl inte gå till sitt arbete? Detta var helt förvirrande tyckte jag eller har jag missuppfattat allting?

4 reaktioner till “Lite svalt i dag”

  1. Tyvärr så är det så.
   Vi håller oss för oss själva i fortsättningen också. Vi spritar händerna och har på munskydd och håller stora avstånd när vi gör våra inköp ungefär mellan 7 till 10 dagar.

 1. En miljon smittade i USA på ett dygn!!! Ok, stort land med många människor men det känns mycket ändå.
  Blir väl en topp igen innan allt planar ut och förhoppningsvis klarar sig de flesta från att läggas in.

  Ha det så bra !!!

  1. Vad jag har läst så får väldigt många endast lite snuva och blir inte ett dugg sjuka. Tror det ökar igen eftersom folk har festat och umgåtts under nyår.
   Det finns ju även en massa andra sjukdomar som måste tas om hand. För att inte tala om alla som halkar omkull och bryter något och alla bilolyckor som inträffar i halkan.

Kommentarer inaktiverade.