Blandat väder

2022-01-04

Började regna under natten och det fortsatte det med under hela förmiddagen. Jag gick ut på min vanliga runda och blev således lite våt. Mitt på dagen sprack molnen upp och solen tittade fram i några timmar. Men då började det även blåsa en hel del. Eftermiddagen var alltså solig och utan någon förvarning alls kom det en kraftig regnskur. Den varade inte så länge och sedan så blev det molnigt igen.

Läst ”De mörkermärkta” av Mattias Leivinger, Johannes Pinter och jag tycker det var en mycket märklig bok och berättelse. Handlar rätt mycket om parapsykologiska fenomen och nekromanti. Den är i och för sig mycket spännande och har ett högt tempo. Otroligt obehaglig i bland. Men poliserna är bra beskrivna med en viss trovärdighet. Men om du är lite känslig, läst den inte.

Baksidestext:

I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden.

När polisinspektör Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp.

Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv. Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.

Här var det sedan väldigt lungt och skymningen sänkte sig och så blev det snabbt mörkt.

Tog fram en plastlåda med kalkongryta med champinjoner i från frysen vars innehåll jag hällde över i en kastrull och värmde. Kokte ris till. Smakade bra.

Visst är det så. Man får vara glad så länge man har det!!

2 reaktioner till “Blandat väder”

 1. Gryta är helt perfekt när vädret är tråkigt. Vi äter väl inte så mycket ris då jag inte är alltför förtjust i det. Blir mer spagetti och grönsaker eller pommes på sötpotatis.
  Vi är väl mitt i andra boken av Per Anders Fogelström och den är nog så hemsk. Det har blivit bättre att leva men väldigt mycket farligare. Förut var det knytnävar och nu är det pistoler och kulsprutor.
  Snart blir det varmare var så säker.

  Ha det så bra !!!!

  1. Går ju bra med vad man vill till gryta. Kan ju kalla det pastasås om man vill.
   Har läst dom böckerna i pappersformat och vad jag gillade dom.
   Så klart värmen snart kommer tillbaka.

Kommentarer inaktiverade.