Årets första dag

2022-01-01

Nyårsafton var det lugnt här. Hördes inte något ifrån dom som satt ute och festade. Dom satt en bit ifrån oss. Vid tolvslaget hördes ljud ifrån fyrverkerier troligen nere på stan. Jag gick inte ut för att titta och inget syntes när jag kollade ut genom fönstret.

Så årets första dag började med bra väder. Lite vita moln högt uppe på himlen, en del sol och 16 plus, svag vind. Blev rätt så varmt under dagen så det var härligt att kunna vara ute. Dörren var öppen hela dagen och det känns också bra.

Det var en hel del husbilar här under natten och rätt så många körde härifrån under dagen, men det är nog drygt ett tjugotal kvar.

I dag så tog jag fram en ny almanacka för att sätta upp på toadörren. Brukar bocka av varje dag som går. Sätter också ett märke när toan blir tömd så det inte går för lång tid emellan för då blir den alldeles för tung för mig. Skriver också där om det är något som ska kommas ihåg. Det är inte så mycket!!

Läste klart ”Vittne och misstänkt” av Karins Slaughter jag tyckte det var en mycket bra och väldigt spännande kriminalroman. Allt utspelar sig under några hektiska dagar i ett otroligt högt tempo. Slutet var trevligt.

Baksidestext:

Thrillermästaren Karin Slaughter är tillbaka med ännu en efterlängtad Will Trent-deckare, med hisnande snabba vändningar ända fram till det överraskande slutet.När Faith inte lyckas få tag på sin mamma Evelyn, som sitter barnvakt åt hennes lilla dotter, åker hon hem till henne och finner ytterdörren öppen. Ovanför handtaget syns spår av blod. I tvättstugan ligger en död man. I sovrummet pågår ett gisslandrama. Till Faiths stora lättnad hittas dottern gömd i ett uthus på gården, men hennes mamma Evelyn, som är pensionerad polis, är spårlöst försvunnen.Gisslansituationen får en dödlig utgång och ingen kan svara på var Evelyn finns. Utom sig av oro tar Faith hjälp av sin polispartner Will Trent och läkaren Sara Linton för att hitta henne. Men hela situationen kompliceras av att Faith inte bara är ett vittne, hon är dessutom misstänkt.Inom poliskåren döljer sig hemligheter som vissa är beredda att skydda med sina liv. Och Faith måste ifrågasätta allt hon trott på och konfrontera människor hon respekterat och sett upp till för att hitta sin mamma – innan det är försent.

Det här åt vi i kväll. Jag har ingen micro så jag värmde köttet i en god sås. Gick bra det också. Åt det med kokt potatis, lingon och ättiksgurka. Smakade väldigt bra. Räckte med en köttbit per person för skivorna var rätt så tjocka. Resterande skivor hamnade i frysen. Köpte det på Aldi.

Jaha, nu har årets första dag snart passerat och jag hoppas innerligt att detta nuvarande år som ligger framför oss kommer att bli friskt och trevligt för oss alla.

Men fortfarande på med munskydd inomhus och i folksamlingar och håll avstånd. Det sistnämnda verkar vara svårt. Såg en liten video från nyårsafton i Malmö och där var det varken avstånd eller munskydd utan istället fullt kaos där folk verkligen trängdes. Och raketer och fyrverkerier avfyrades helt utan någon kontroll. Finns en del i folks beteende som jag har lite svårt att förstå!!

Jag hoppas dessutom på att det kommer att bli en massa trevliga träffar under året som medlemmarna i husbilsklubben.se kommer att arrangera. Och jag hoppas på en mycket trevlig årsmötesträff samt årsmöte som HBK arrangerar.

Men nu önskar jag er alla en mycket god fortsättning på det nya året.

4 reaktioner till “Årets första dag”

  1. Det var säkert filmen från Möllevångstorget som du såg och om jag så säger är det ett ställe vi gärna trampar på gasen för att komma förbi. Diverse gäng eller heter det klaner nuförtiden?
    Jag föredrar lugnt och skönt på nyårsafton och alla andra aftonar också.

    Då kör vi väl vidare in i 2022 och jag hoppas det ska bli ett fint år för er !!!

    1. Precis den filmen var det. Som gammal malmöbo så har jag helt andra minnen av Möllevångstorget och dom är så trevliga. En annan tid ett annat liv skulle jag väl säga.
      Ja vi hoppas verkligen på ett trevligt år när vi nu kommer in i 2022.

Kommentarer inaktiverade.