Ahlgrens bilar

2021-12-17

Blåst lite kallt i dag på morgonen tyckte jag. Det var lite småmolnigt, 12 plus men det kändes kallare.

Molnen försvann senare men det gjorde inte den kalla vinden tyvärr. Gick några små promenader under dagen fast det kändes lite kyligt. Men satt en stund i solen där det var lä och då njöt jag av värmen i solen.

Ahlgrens bilar är goda det tycker många av oss. Ska då vara den ursprungliga sorten tycker jag. Jag äter mycket sällan godis men ibland så kan jag sätta i mig några bilar. Eller en kula med supergod choklad. Hasse gillar bilarna jättemycket men så är han ju faktiskt en stor godisätare som verklig igen gillar sötsaker. Det är lite svårt att hitta något som liknar Ahlgrens bilar här i Portugal. Men då smakar det desto bättre när vi kommer tillbaka till Sverige. Men annars så finns det mycket godis här i Portugal som Hasse gillar.

I kväll så stekte jag frysta hamburgare till middag. La dom på en stekt brödskiva. Var ett nytt bröd som jag testade i kväll. Det var ett mjukt vitt bröd utan kanter och det passade så bra att steka på. Lade på en skiva smältost, några skivor ättiksgurka och toppade med ett stekt ägg. Kryddade med en del nymald peppar samt med lite ketschup. Smakade jättegott.

4 reaktioner till “Ahlgrens bilar”

 1. Ahlgrens bilar skulle man alltid ha med sig när man gick på bio. Eller när man skulle åka tåg för det gjorde vi mycket då pappa var anställd på SJ och vi åkte gratis.
  Annars är jag inte förtjust i sötsaker och har alltid varit galen i lakrits, så gissa om min glädje när vi hittat det i vår Super-U.
  Choklad lite då och då är inte fel, gärna mörk då.
  JR är en stor chokladälskare.

  Ge mig något gott så ge mig tomater. Otippat kanske men bara älskar den frukten. Precis som Turbo.

  Ha det så bra!!!

  1. Ahlgrens bilar har nog nästan alla minne av.
   Tomater är så hälsosamma och oftast mycket goda. Jag gillar dom lite avlånga som kallas för plommontomater. Och även dom där små körsbärstomaterna.
   Härligt det finns något man kan äta hur mycket som helst av och bara må bra av det.

 2. Ahlgrens bilar gillade jag som ung, men nu är det många år sen jag åt dem. Med åren har det blivit mer mörk choklad. Jag är mer svag för olika brödsorter. Nu njuter vi av saffran. Julbrödet i portugal gillade jag med alla syltade tillbehör. Ha dé riktigt bra!

  1. Ja, smaken förändras genom åren. Syltade tillbehör i bröd har jag aldrig gillat. Dina saffranslängder såg väldigt läckra ut.

Kommentarer inaktiverade.