Pratades mycket om äldre i dag

2021-12-16

Endast 12 plus på morgonen i dag men då var jag ju redan i väg på min lilla morgonrunda vid halvniotiden. En sån där morgon då jag hade bråkat med min annars så sköna kudde redan vid fem tiden och inte kunnat somna om. Så är det ibland att den inte alls är behaglig utan otrolig knölig. Blir troligen bättre i kväll då är den så mjuk och go igen och jag förhoppningsvis somnar jag så gott och sover hela natten. Vilket jag verkligen hoppas att göra.

Mitt på dagen blev det betydligt varmare och det var då som dom föregående dagarna riktigt skönt att vara ute i solen. Liksom bara några trappsteg ner ifrån husbilen för att komma ut och njuta i solskenet. Så enkelt i husbilen att komma ut precis när man vill det. Oavsett när man vill det! Och så klart ta sig in igen!

Satt och en del tid och letade efter kuddar/överdrag idag. Var inne på många olika sidor och så många det finns. Och jag tror att det finns tusentals kuddar/överdrag att välja emellan.

Hittade många som verkligen var busfina men det klickade inte riktigt. Har så svårt för att bestämma mig men jag köper inget som jag inte gillar till 100%. Men det är ju ingen brådska så jag fortsätt leta. Har ju tiden för mig tycker jag!

Kvällspasset i kväll handlade om Demens och Alzheimers och det var väldig bra att lyssna på. Finns ju så klart som podd också. Var så bra och informativt så jag rekommendera er alla alla att lyssna på podden. Att lyssna på poddar är ju verkligen så otroligt bra. Har man möjligen missat något så finns det ju på en podd. Detta gillar jag verkligen.

Sedan så lyssnade jag på Sanna Lundell och Karlavagnen och det handla ocskå om åldrande. Börjar vi nu som är äldre av någon outgrundlig anledning plötsligt att bli intressanta??? Ärligt talat så är det inte en dag för tidigt. Det är ju vi som har en massa kunskap med oss i vårt stora bagage och som vi gärna delar med oss av. Så nu är det väl dags att lyssna på alla dom som har stor kunskap men vi är ju ”gamla”. Är inte alls fel att lyssna på oss äldre som faktiskt har en hel kunskap som vi har erövrat genom livets hårda skola. Så tycker jag.

3 reaktioner till “Pratades mycket om äldre i dag”

  1. Vete tusan om de någonsin kommer att uppskatta äldre människor i Sverige. Här i Frankrike är det mer respekt och uppskattning.
    Alla släpper före oss i kassan på Super-U. Lalla laaa….
    Här känns det helt ok att vara lite åldersintelligent.

    Ha det så bra !!!

    1. Tror faktiskt att det är så. Tyvärr. Verkar som att man i södra Europa och även i andra delar av världen tar vara på dom kunskaper som äldre människor har. I Sverige verkar det vara bara ungdom som prioriteras. Ju yngre och dummare desto bättre. Nu är jag nog lite elak men tyvärr känns det så ibland.

Kommentarer inaktiverade.