Hundbajs utanför på vår matta

2021-12-14

Även denna morgon var solig, 15 plus och bara en svag vind. Tog en lång sovmorgon idag för jag var rätt så trött efter gårdagens inköp. Så detta var vid halvniotiden. Var så skönt att sova länge i dag. Kände mig nästan lite pigg i morse när jag gick ut på min lilla vanliga morgonpromenad. Solen värmde så skönt och jag njöt av verkligen av min lilla promenad. Men vad jag inte gillade var att det låg en hundskit ute på vår lilla matta som vi har utanför bodelsdörren. Jag tittar alltid ner innan jag sätter ner mina fötter för att veta var jag sätter dom. Och det var ju bra att jag gjorde som vanligt i morse. Jag plockade upp skiten i en plastpåse och gick och slängde den i närmsta sopbehållare.

I går kväll, efter personalen hade stängt här, hade Hasse sett en lös hund här. Så det var troligen en hund som ”bor” här som hade lagt denna skit på vår matta. Tycker det är mycket ansvarslöst att släppa lös sin hund här där det faktiskt råder koppeltvång.

För en del år sedan var vi på en årsmötesträff med husbilsklubben i Göteborg. Mycket trevligt tyckte vi. Men en morgon så låg det en hundskit precis utanför vår bodelsdörr. Jag plockade upp den i en plastpåse. Sedan så var det dags för allmän information. Då gick jag fram till podiet med skitpåsen och talade om var jag hade plockat upp det och bad att ägaren till skiten skulle komma och hämta den. Blev bara så knäpptyst. Jag talade om var vi stod och var att skiten kunde hämtas där. Kom det någon för att hämta det. Abolut inte och det var precis det som jag hade väntat mig. Varför kan det vara så svårt att plocka upp skiten efter sin hund.

Här i Peniche finns det en hel del gatuhundar som sätter sig och bajsar precis när dom behöver göra det så det får man lära sig att leva med.

Men det finns en hel del organisationer som tar hand om gatuhundar här och ser till att dom får nya för alltid hem. Kollar faktiskt på en del sådana här men det har ännu inte dykt någon liten vovve som jag skulle vilja adoptera. Men kanske den dyker upp så småningom.

Det är så tomt här utan vår Zacko. Ingen liten vovve som sitter och tigger när jag lagar mat. Vad jag saknar det. Och så mycket annat jag saknar efter min underbara Zacko.

Jag hade plockat ut en bit falukorv ifrån frysen idag. Det fanns 2 bitar där och nu finns det bara en bit kvar. Smakade så jättegott i kväll med makaroner dränkta i med massor av riven parmesanost och ketschup.

4 reaktioner till “Hundbajs utanför på vår matta”

  1. Tror det är det bästa att göra. Vi har alltid träffat våra hundar och där har vi bestämt oss även om hunden varit a pain in the as för ägarna. Vi har aldrig misslyckats med någon hund då vi inte ger upp. Så ge aldrig upp hoppet att din lilla nya vovve finns där.

    1. Så är det nog bäst att göra. Tålamod är nog en bra egenskap att ha när man tar på sig ansvaret för en varelse som kanske har ett tungt bagage med sig. Så roligt att se på era nuvarande hundar som verkar må så bra.

    1. Ja så kan det ju vara. Att få titta och klappa på hundkroppen. Känna den fuktiga nosen mot handen och titta in i ögonen och då få kontakt. Klia lite bakom öronen. Hoppas och längtar!

Kommentarer inaktiverade.