Så god korv!

Vet tyvärr inte vilken strand denna bild är tagen på men visst ser det härligt ut. Total avkoppling.

2021-12-09

15 plus var det denna morgon när jag gick ut. Kom inget regn på mig och det var ju bra tyckte jag. Blev sedan lite spridda skurar under dagen och även lite spritt solsken. På eftermiddagen började det blåsa lite men rätt så lite. Och det var inga kalla vindar.

Kollade mycket på nyheter i dag. Händer en hel del nu med att Covid-19 ökar och det blir hela tiden nya restriktioner. Tycker det verkar väldigt virrigt i Sverige och utan någon klar struktur. Ungefär som gör vad du vill bara du inte blir sjuk eller sprider smittan vidare!

Det bästa är(enligt mig) fortfarande att hålla sig för sig själv. Alla kan ju inte göra det och då får man göra sitt bästa för att undvika närkontakt. Att hålla avstånd och att använda munskydd är ju helt rätt i dessa dagar. Så är det i Portugal och här följs det i dom affärer som jag besöker och det är mest Aldi. Där kollas det av en vakt att alla har munskydd samt håller avstånd.

I kväll så gjorde jag pulvermos och åt det tillsammans med en god korv. Denna korv fanns i en burk och hette bockwurst. Visste inte riktigt vad jag hade väntat mig men blev så glatt överraskad. Värmde korven långsamt i sitt spad med några lagerbärsblad och denna korv smakade bara så gott. Bra smak och väldigt bra konsistens.

Så klart serverades det med ketschup, senap (Johnnys) och Bostongurka.

Tror jag kommer att köpa några fler burkar av denna goda korv på Aldi. Bra att ha som reserv precis som pulvermos är. Men pulvermos äts ju numera här allt som oftast. Bara så bekvämt och smakar så bra när man har hetsat den en del.

2 reaktioner till “Så god korv!”

 1. Bockwurst äter man ofta i Tyskland och jag håller med om att den är god och smakrik.
  Håller med om att det måste vara lite sunt förnuft i detta med munskydd och hålla avstånd. Ser många reportage att svenskarna tycker att det är så krångligt och obekvämt. Här har vi haft det på offentliga platser i snart två år och de flesta fransmän klagar inte. De förstår allvaret vilket många länder utom Sverige tycks göra.
  Sorgligt.

  Ha det så bra!!!

  1. Angående korven håller jag helt med.
   För övrigt håller jag helt med dig. Här i Portugal är det likadant.

Kommentarer inaktiverade.