Tyvärr lite blåsigt

2021-12-08

I dag så var det väldigt blåsigt och mulet och bara 14 plus. Skönt att det inte är minus grader i alla fall. Jag hade tur på min lilla morgonpromenad för det regnade inte då. En liten stund efter jag hade kommit hem så störtade regnet ner här. Eftersom det blåste en del så attackerade regnet oss på sidan där vi har bodelsdörren. Kände inget behov att gå ut just då. Hade man gått ut då så hade man blivit totalt genomblöt på 30 sekunder.

Sedan så drog molnen bort och vi fick sol i ett par timmar och det blev något varmare. Det varade inte så länge utan nya regnmoln tog sig hit och släppte ner sitt vatten över oss. Sedan så blev det sol igen en stund. Så höll det på hela eftermiddagen. Mycket omväxlande väder tyckte vi. Men så är det ibland. Hann med ett par korta promenader under eftermiddagen bort till soptunnan och sopsorteringen. Finns inte på samma plats.

Det har varit helgdag här i dag och vi märker bara lite skillnad. Det ena är att den ”vanliga” städerskan inte är här. Då finns det en betydligt yngre reservstäderska här. Denna unga kvinna pratar hela tiden i sin telefon när hon jobbar. Och jobbar gör hon! Hon lyckas med att klämma fast sin telefon mellan örat och axeln och pratar hela tiden i den. Hon lyssnar ju så klar också i bland. Tror jag!

Det andra tecknet på att det är helgdag är att här har receptionen stängt lite längre mitt på dagen vilket dom även har när det är lördag/söndag.

På min morgonpromenad så kunde jag konstatera att parkeringen utanför skolan var helt tom på bilar. Och det är den bara när skolan är stängd för lov som det är för närvarande.

I kväll så åt vi bruna bönor och rimmat fläsk ifrån Sverige. Värmde bönorna och stekte fläsket. Det smakade mycket gott och vi blev supermätta och paltkoma inträdde. Nästa gång vi äter detta så är vi nog i vårt hemland.

Det gör nog dom flesta med med eller mindre gott resultat.

2 reaktioner till “Tyvärr lite blåsigt”

 1. Vi har fortfarande en isande vind från norr brrr. Men med en skön fleeströja går det att vara utomhus.
  Men jag föredrar att vara inne när det blåser.
  JR har varit ute mer än mig så han var lite snuvig när han kom in.
  Brasan är go att ha nu.
  Kommenterar inte er middag då det är en av mina mardrömmar.

  Ha det så bra!!!!

  1. Gott att kunna vara inomhus.
   Usch för snuva men man blir det lätt i snålkalla vindar.
   Ha, ha smaken är som baken.

Kommentarer inaktiverade.