Lite tvätt i dag

2021-12-07

Svag vind, lätt mulet och hela 16 plus på förmiddagen. Riktigt skönt att komma ute på den vanliga lilla morgonpromenaden. Aningen lite längre för varje dag nu.

I dag så var det dags för att koka 6 ägg igen. Räcker till oss i 3 dagar. Så detta är en ständigt återkommande syssla. Inte alls betungande men det ska ju göras eftersom vi tycker väldigt mycket om kokt ägg. Det lär ju vara hälsosamt dessutom.

Upptäckte i dag att jag minsann hade en påse med smutstvätt för att fylla en tvättmaskin. Den hade liksom hamnat lite i skymundan och bara blivit påfylld och bortglömd. Men så idag tog jag med den bort till det fina fräscha tvättrummet som ligger endast några meter bort. Fyllde tvättmaskinen och gick hem igen. Efter ca en timma var det tvättat. Gick dit och flyttade över allt till torktumlaren. Efter ytterligare ca 35 minuter så var det torrt och klart, bara att hämta och sedan lägga på plats. Så bekvämt och visst kostar det lite. 4,50 € för tvätt och 2,50 € för torktumlaren. Men det kvittar var man väljer att tvätta någonstans så får man så klart betala. Tycker det är så bra i södra Europa med alla tvättställen som finns.

För övrigt så hände det nästan inget här under dagen. Så klart några husbilar körde och andra kom hit. En del går in i receptionen med sina telefoner och jag tror dom får visa upp covidvaccinationsintyg eller negativ test innan dom får köra in på ställplatsen. Inte alla men har sett att tyskar, fransmän, holländare och belgare har gjort det. I dom länderna är det tydligen hög smittspridning för närvarande.

Här bär alltid personalen munskydd både inne och ute. Munskydd ska bäras i receptionen enligt skylt och enbart en kund i taget får vistas där. I dom andra offentliga utrymmen gäller det att använda munskydd. Det är mycket noga här och det uppskattas nog av alla.

4 reaktioner till “Lite tvätt i dag”

 1. Det verkar som att spridningen av covid-19, den nya varianten är vida utbredd nu och Portugal är ett av de drabbade länderna så det är klart att de skärper restriktionerna. Att ni inte märker av det så mycket beror säkert på att ni stått på denna ställplats så länge och inte anses som en säkerhetsrisk.
  Visst är det bekvämt med dessa tvättautomater. Vi kör ju täcken och överkast i den vi har närmast i grannbyn 5 min bort.

  Ha det så bra!!!

  1. Portugal är för närvarande ett av dom länder som smittan sprider sig nästan inte alls.

    1. Uppgifter strömmar in hela tiden i från olika länder. Och tyvärr så stämmer dom inte alltid från sajt till sajt. Men Danmark, Norge och Finland leder nog i Europa med hög smittspridning. Men så testar dom också väldigt mycket. Finns ju personer som har blivit testade uppemot 30 gånger och kanske flera gånger till. Det är då dom som måste passera gränserna för jobb bland annat.

Kommentarer inaktiverade.