Goda räkor

2021-12-05

Molnigt på förmiddagen och 15 plus och bara en svag vind. I dag så sov jag länge och det var väldigt skönt tyckte jag.

Det var mulet i stort sett hela dagen. På eftermiddagen kom det en mycket kort regnskur och sedan en kort stund med sol innan den gick ner bakom husen. Sen blev det snabb väldigt mörkt.

”Kyss Karlsson i nacken av Karin Brunk Holmqvist var väldigt trevlig. Mysig miljö med härliga människor, dock lite udda vilket är en del av charmen med denna bok. Så kul att läsa om hur dom har det ute på landet i underbara Österlen och få komma in i deras hus där tiden verkar att ha stått still väldigt länge.

Baksidestext:

De är en udda samling, de som bor längs Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen. Vägen heter egentligen inte så, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott där hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gäller det att hänga med, för hemma hos den förnäma Louise försvinner det trosor från tvättlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill.
Knäppgökavägens stilla lunk är på väg in i kaos, och grannarna tänker inte låta det ske. Gamla trätoämnen läggs åt sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst på landsbygden.
Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar säga.

Hade köpt färska räkor på Aldi går och dom skulle vi äta i dag hade jag tänkt mig. Dessa räkor är inte alls som dom räkor som vi köper i Sverige. Dom är rätt så stora och dom har väldigt mjukt skal och är svårskalade. Men dom smakar gott och har bra tuggmotstånd.

Gjorde en macka med Skagenröra och dessa räkor samt några skivor rökt lax. Smakade jättegott och jag blev mer mätt än vad jag hade trott att jag skulle bli.

I dag har det varit andra advent och i morgon är det måndag igen. Otroligt vad tiden ränner iväg.

2 reaktioner till “Goda räkor”

  1. Vi har hittat räkor här nere som smakar precis som de vi köper i sverige. Tror det är norska räkor. De gör vi ofta räkmackor på.
    Norsk lax är väldigt populärt här och vi köper ofta ett paket för att förgylla våra plocktallrikar. Sådant vi äter på kvällen.

    Ha det så bra !!!!

    1. Om det är norska räkor så är det ju ishavsräkor och då så smakar dom precis som dom vi köper i frysta i Sverige.
      Lax är ju också väldigt gott. Då i synnerhet rökt eller bäst är ju gravad lax.

Kommentarer inaktiverade.