Inte som vi hade tänkt

2021-10-22

Mulen och kall morgon efter en rätt så kall och regnig natt. Det var bara 9 plus på morgonen och jag tog bara en väldigt kort promenad för att få kroppen att liksom komma igång. Till vad vet jag egentligen inte för vi ska ju mest bara köra i dag.

Kom iväg redan vid niotiden och då var det fortfarande rätt så svalt. 9 plus. Det var rätt så svalt i husbilen så vi hade på oss lite varma tröjor. Sådana har vi med för det kan ju behövas ibland. Som i dag på morgonen till exempel.

Väldigt mycket trafik trots att vi kör på betalväg. Finns troligen någon anledning till att många väljer att köra här.

Flöt på bra och efter två timmar var det dags för en pause för att sträcka på benen lite. Skulle finnas en latrintömning här enligt skylten vid infarten med den hittade vi inte. Och inte någon mer skylt heller. Inte alls så ovanligt faktiskt i detta land som är så dåligt på att skylta. Men vi hittade en pil som pekade mot en tömningsplats och så var det där infart förbjuden. Hur i helsike skulle man ta sig dit?? Vi fortsatte i stället ut till motorvägen igen.

Vi kom så småningom fram till Lyon vilket är en mycket stor stad. Där var det mycket hög trafikintensitet. Väldigt krångligt att komma förbi denna stad. Här gjorde Agda ett bra jobb tyckte vi. Kom ut på andra sidan och fortsatte mot Marseille. Men nu hände något som faktiskt var ett handhavande fel ifrån mig. Jag hade sagt till Hasse att han skulle lägga i San Sebastian i Spanien och då så kom vi inte på den väg som jag ville att vi skulle köra. Brukar lägga in Bordeaux för att komma över till atlantkusten så snabb som möjligt. Men nu blev det inte så för Agda tog oss söderut i stället. Det var otrolig mycket trafik här trots att det är betalväg, Måste väl löna sig på något vis.

Sedan så blev det ett totalstopp på nästan en timme på grund av en trafikolycka. Så trist att sitta i en så lång kö. Solen flödade ner över oss och trots att vi öppnade fönstren så blev det inte så mycket svalare. Men vi hade ju det så mycket bättre än dom som satt i sina personbilar. Tillgång till kylda drycker, mat och vilket kan vara viktig också tillgång till egen toalett.

Vi körde sedan in på den första mack som dök upp. Nu behövde vi fylla diesel igen. Drog en del i backarna i Tyskland och sedan backarna i Frankrike.

Här hittade vi latrintömningsplats så vi körde dit och gjorde skitjobbet. Tog inte så lång tid. Körde sedan för att leta en plats för oss att övernatta på. Här fanns det gott om plats och vi hittade en som vi tyckte var helt ok. Var faktiskt rätt så plant.

Senare på kvällen kom det som vanligt många tradare men här var det väldigt gott om lediga platser på kvällen. Men det är stort här.

I kväll tog jag fram en köttgryta från frysen som vi åt med kokt ris och det smakade jättegott.

I morgon så forsätter vår resa och trots att vi kör och kör så verkar det fortfarande långt till Portugal och Peniche.

2 reaktioner till “Inte som vi hade tänkt”

 1. Vi tycker inte om att köra genom Lyon för det är så rörigt. Kör A75 ner istället. Går snabbt och är så fin väg.
  Ni verkar precis som så många svenskar som tillbringar vintrarna i Spanien eller Portugal, vara så negativa mot Frankrike. Jag har helt andra upplevelser om skyltning och ställplatser i detta land.
  Men som jag brukar säga: smaken är som röven,klöven.
  Spanien är jag inte så förtjust i men Portugal har jag väldigt fina upplevelser från då det gäller människor mest då.
  Vi har aldrig kört med husbil där.

  Ha en fin tur ner !!!!

  1. Har ju kört i rätt så många år genom Frankrike och även besökt en del platser. Skyltning är inte deras starka sida tyvärr. Många fina ställplatser på många ställe i små härliga byar finns det. Billiga eller gratis. Fina rastplatser med bra VA. Så mycket positivt.
   Frankrike är ett underbart land men vi har tyvärr mött en hel del otrevliga fransmän. Det är dom som gör upplevelsen av landet lite trist.
   För närvarande har vi goda husbilsvänner som är i Frankrike och verkligen älskar detta land. Dom älskar att kuska runt på småvägar och hitta nya spännande platser, gärna utanför dom vanliga vägarna. Känner flera med samma inställning.
   Det där med röva stämmer bra.

Kommentarer inaktiverade.