Fina vägar och härligt väder

2021-10-23

Kallt och blåsigt i morse, 10 plus, Blev bara en kort promenad. Kokte ägg och diskade och sedan gav vi oss i väg. Klockan var bara en kvart över nio. Solen var på uppgång.

Vi körde ut på motorvägen. Det var väldigt mycket trafik på den fina motorvägen med ett så bra underlag. Kändes nästan som att köra på ett parkettgolv. Det rullade på bra under hjulen.

Väldigt många och stora vinfält här på båda sidor. Dom börjar se lite vissna ut nu. Mycket vackra vyer på bägge sidor. Djur som lugnt gick och betade och stora fina öppna fält. Och i bakgrunden hela tiden dom höga bergen i bakgrunden. Väldigt vacker del av Frankrike tycker vi.

Körde mot Marseille, sedan mot Toulouse och efter det mot San Sebastian i Spanien. Dit kom vi inte i dag. Men otroligt fin motorväg hela vägen och här var det utomordentligt bra skyltat. Och med Agdas hjälp så kom vi inte fel. Utom någon gång när vi letade en övernattningsplats. För på dom stora områden vid mackarna rör dom till det väldigt mycket. En pil pekar åt ett håll där det är infart förbjuden. Dit kan man ju inte köra? Väldigt förvirrande. Och kommer man fel så är man strax ute på motorvägen igen.

Körde förbi Beziers och vinkade i mina tankar till en trevlig svensk kvinna och hennes man som har flyttat dit. Hon har en trevlig blogg som finns här.

https://mycketyck.com/

Trafiken minskade något så småningom och det blev lugnare. Inte för att vi stressar upp oss på något sätt av tät trafik för vi tar det i vårt tempo. Men det gäller att vara mycket vaksam på vad som händer både framför och bakom oss. Framåt håller jag också uppsikt, 4 ögon ser mer än 2. Men Hasse missar aldrig något (nästan). Bakåt klarar han själv. För övrigt är jag väldigt stolt över min chaufför som framför vår husbil så säkert och bra.

Vår motorvägsbiljett var giltig i 24 timmar så det började krisa till sig lite om vi skulle hinna till betalstationen i tid. Hade ingen aning om hur långt det var dit. Eftersom det även var dags för en pause så körde vi av mot en liten by. Betalade och körde till närmsta rondell en liten bit bort och körde tillbaka och tog en ny biljett.

Hittade sedan en väldigt fin rastplats där vi passade på att fika. En så fin utsikt från dörren det var. Mycket fint här för övrigt. Lite för tidigt att stanna tyckte vi för klockan vara bara 2. Fick bli några mil till tyckte vi.

Det blev några fler mil än vad vi hade tänkt oss. Kollade på en del platser men några var fullsatta och andra kändes inte ok. Men vi hittade vid halvsextiden en plats som vi tyckte var hel ok. Där parkerade vi.

Vädret i dag har varit soligt och på eftermiddagen riktigt varmt. När vi kom fram så var det 17 plus ute och det var väldigt skönt.

I kväll åt vi spagetti med en räk/musselsås som blev riktigt lyckad. Tinade skalade räkor och musslor på burk. Men det viktiga var att det smakade bra och det gjorde det.

I morgon kommer vi till Spanien och kör en del mil västerut hade vi tänkt.

2 reaktioner till “Fina vägar och härligt väder”

 1. Tack för omnämnandet 🙂
  Åker ni ner vid spanska östkusten eller kör ni mot västkusten och ner mot Portugal?
  Läste om häftigt regnväder vid Alicante och Torreveja. Kan ju bli så nu när det är höst.
  Musslor ska vi äta ikväll med pommes till moules/frites som det heter här och det är så gott.

  Kör försiktigt och ha det så bra !

  1. Bara trevligt att göra.
   Vi åker längs med norra kusten västerut mot Portugal.
   Moules/frites måsta jag bara få prova snart, är säker på att jag skulle gilla det.

Kommentarer inaktiverade.