Har kommit till Frankrike

2021-10-21

Här sov vi i natt. Det var väldigt mycket ljud ifrån trafiken men vi sov så gott. Det är ju inget som stör oss direkt.

Morgonen var trist grå och kall, 11 plus, och väldigt blåsig. Tog mig varma kläder och gick en väldigt kort promenad för att få lite luft i lungorna. Nu var det rätt så tomt på parkeringsplatsen. Många tradare hade kört iväg under dom tidiga morgontimmarna.

Vi körde sedan iväg vid halvtiotiden. Det var jobbigt med blåsten några timmar framåt. I synnerhet för min duktiga chaufför som hade det jobbigt med att parera dom kraftiga kastvindarna. Dom ryckte och slet i husbilen.

Det var fortfarande en hel del mil kvar innan vi lämnade det backiga landskapet och det planade ut. Då avtog vinden också lite. Så skönt det kändes.

Så var det dags för att tanka diesel igen för lampan hade börjat lysa. I dag fick vi i 96,8 l och priset var 1.865 €/l. Något dyrare i dag alltså.

På eftermiddagen körde vi över gränsen till Frankrike och det märkte vi knappast att vi gjorde. Den största skillnaden är att nu står det på franska på alla skyltar eftersom vi är i Frankrike och så är det betalvägar. Vi väljer att köra på dom genom Frankrike.

Inga kontroller överhuvudtaget som det var ett tag när pandemin härjade som värst. Men den riskerar att öka nu igen har jag läst. Hoppas verkligen inte detta!

Körde några mil i Frankrike och körde av vid halvfemtiden till en mack med en jättestor lastbilsparkering. Det fanns gott om lediga platser och vi valde en till oss. Lutade lite framåt men det var så lite att det inte besvärade oss. Är ju vana vid lite lutning hit och dit och är inte så petiga nu för tiden. Man vänjer sig.

Under kvällen så kom det hit massor med tradare och det fylldes på snabbt. Men en del körde också härifrån troligen efter att deras vilotid var avklarad. Detta system vet jag egentligen inget om men jag vet att chaufförernas vilotider är strikt reglerade.

På eftermiddagen så drog molnen iväg och solen började lysa på oss. Kändes så skönt tills det blev för varmt. Satte på vår AC som vi nyligen hade fått reparerat. Det hände inget alls. Det var så att kupéfläkten i stort sett hade lagt av. Kom ingen luft därifrån överhuvudtaget. Ibland så försökte den att blåsa lite men det var svagt och bara en kort stund. Alltså fungerade inte vår AC heller. Det blev väldigt varmt när solen lyste in genom framrutan på oss. Nu får vi nog köra med lite nervevade rutor. Det lär ju bara bli varmare ju längre söderut som vi kommer.

I kväll blev det lätt brynt kotlett som sedan fick puttra i grädde tills potatisen var färdigkokt. Smakade jättegott med lingonsylt till.

I morgon försöker vi komma iväg rätt så tidigt för att hinna ytterligare några mil genom det vackra Frankrike på betalvägar eller om det inte finns betalvägar på vår rutt.

4 reaktioner till “Har kommit till Frankrike”

  1. Den vägen är det många som väljer. Vi körde där en bit för några år sedan och det var inget för oss. Efter ett tag körde vi till betalvägen igen.

 1. Ni tuffar på läser jag. Vi har aldrig kört betalvägar ner genom Frankrike då de är så tråkiga.
  Älskar att köra vid kusten och ner efter invasionsvägen. Det är underbart att stå på ställplatsen vid Longes sur mer. Vilken fin utsikt man har där. Tror Zack hade tyckt om att gå omkring på fälten där. Man får fina minnen genom alla resor.

  Ha det så bra !!!!

  1. Tycker tvärtom att icke betalvägar är otroligt trista. Bara en massa jobbiga rondeller före och efter varje litet samhälle. Och överallt så är det hastighetsbegränsningar. Betalvägarna som vi kör på bjuder på strålande vacker natur och utsikt i härliga Frankrike. Otroligt vackra vyer över landskapen som ändrar karaktär hela tiden på resan söderut.
   Tror säker att ställplatsen du skriver om är mycket fin.

Kommentarer inaktiverade.