Många mil i dag

2021-10-20

Som vanligt en lätt mulen morgon och faktiskt hela 16 plus och ingen vind. Var uppe redan strax efter åtta och det kändes väldigt tidigt tyckte jag. Men vi ville komma iväg i hyfsad tid i dag.

Så här såg det ut på morgonen på ställplatsen

Gick ut en sväng och eftersom det var en liten marknad på torget så gick jag dit och tittade. Inte så mycket men tillräckligt för att det skulle komma hit folk. Bröd, kött, fisk, frukt och grönt och trädgård samt lite till var undgefär det som fanns. Jag handlade inget.

Redan en stund efter nio kom vi iväg i dag och kom ut till motorvägen utan problem. Först var det inte så mycket trafik men ju närmre Hamburg vi kom så ökade trafiken. Vi körde på A7 hela dagen. Efter Hamburg så var det hela tiden mycket trafik.

Vi hade 2 stopp vid vägarbete där det stod helt stilla ett bra tag. Sedan så var det också några mycket långsamma sträckor där det ändå rullade på även om det gick väldigt långsamt. Så det drog ut på tiden.

Vi gjorde även några stopp för att röra på oss en del samt att dricka lite (vatten, läsk, saft, juice) och stoppa något i magen. Annars så orkar man ju ingenting.

När vi körde i dom berömda Kasselbackarna så var det supermycket trafik men inga stopp. Ibland lite långsamtgående trafik men det få man räkna med här.

Vädret var under dagen vad vi tyckte bra körväder. Lagom molnigt och ingen sol som bländade och inget regn. Möjligen lite för blåsigt i bland. Det rullade på bra trots mycket trafik.

Strax efter fyra hade vi fått nog för idag. Körde in på en mack med stor rastplats och hittade en plats som vi tyckte var ok. Hade aldrig parkerat så här om vi hade haft Zacko kvar. Men nu var det bara var vi så fick det duga för en natt.

Det är allt annat än lungt och tyst här. Men det är inget som vi är störda av. Hör knappast något från den livliga trafiken på motorvägen. Förvisso har den blivit något lugnare nu framemot tio på kvällen men den är fortfarande livlig. Vi är vana vid ljud och även tystnad.

På kvällen började det regna lite här men inte gjorde det mig något. Jag behöver inte gå ut om jag inte ville det och det ville jag inte. Hasse tog en sväng och slängde lite sopor som det alltid finns en del av.

I kväll åt vi rotmos (pulver) och fläskkorv ifrån coop och med Johnnys senap. Var absolut inget att klaga på för det smakade helt ok.

Tänker ta ett ett lång körpass i morgon också och hoppas på att komma in i Frankrike då. Får se om vi orkar annars så blir det ett stopp i Freiburg på den nya ställpatsen där.

I kväll så kom saknaden efter Zacko över mig och jag bara blev så otroligt ledsen och grät så mycket. Men jag tror att det tillhör sorgearbetet efter att mista en så högt älskad hund.

Sorgen måste få ta sin tid och det låter jag den få göra.

4 reaktioner till “Många mil i dag”

 1. Man bävar alltid för att passera Hamburg och jag tycker inte om att åka i tunneln under Elbe. Men ni slank ju förbi rätt bra tycker jag.
  Jag älskar rotmos och ”farmor”=svärmor gjorde så god hemlagad sådan.
  Saknaden kommer i vågor och det blir lättare men för mig finns den alltid kvar. Men blir lättare att leva med.

  Ha det så bra och kör försiktigt !!

  1. Jag gillar inte heller den långa tunneln. Min fasa är om det blev ett stopp där. Vilken panik jag skulle få då. Men det gick ju bra denna gång också.
   Du har så rätt om saknad, den finns alltid kvar.

 2. Roligt att ni är på väg. Så jobbigt med saknaden efter käraste Zacko. Förstår hur jobbigt det är. Har förlorat 2 fina hundar före Zac. Det var ju så nära med Zac också. Jag grät mycket innan vi fick positivt besked. Vet också att vi lever på lånad tid då han blivit så till åren. Jobbigt att våra pälsklingar åldras fortare än oss! Du gjorde det bästa för Zacko som slipper lida nu. Hoppas det lättar. Kör lugnt. Trevligt att få följa er resa. Kram tiller båda från Inger, Bosse & Zac

  1. Det känns bra att vara på rull nu.
   Så härligt för er med positivt besked för Zac.
   Det lättar väl om ett tag.
   Kram till er och en extra till Zac.

Kommentarer inaktiverade.