Dimmig morgon men det blev bättre

2021-10-08

Efter en väldigt dimmig morgon kom sedan solen fram och lyste upp här. Det kändes bara så trevligt. Släpade mig runt på en seg morgonpromenad. Men det gick även idag. Det är nu tre veckor utan Zacko och jag saknar honom så otroligt mycket. Han har verkligen lämnat ett stort tomrum efter sig. Men det visste jag att han skulle göra. Han var verkligen en väldigt god hundvän och vi höll ihop i vått och torrt. Mest i torrt. Han gillade inte regn eller vatten.

Läste under eftermiddagen klart ”Krypterad eld” av Leif Woxlin. Utspelar sig i Hälsingland mitt i smällkalla, snörika mörka vintern. Väldigt spännande. Det plumsas fram i hög snö och folk blir på något märkligt sett väldigt sjuka. Allt löser sig till slut och inget var som man trodde. Men jag gillade slutet!

Eftersom Hasse är ifrån Hälsingland och vi har kört med husbilen en del i dessa trakter så tyckte jag att det var lite extra trevligt att läsa denna bok. Har läst några fler men kommer tyvärr inte inte ihåg vilka. Så är det ibland. Kommer att läsa fler om jag hittar dom som jag inte har läst.

Baksidestext.

En dödsannons sänder kalla kårar längs ryggraden på kriminalinspektör Sofia Berger när hon slår upp morgontidningen. Senare samma dag dyker en person från hennes förflutna upp och ställer märkliga frågor om samma dödsfall. En ung man har avlidit under oklara omständigheter och Sofia börjar höra sig för, men varken släktingar och grannar är villiga att berätta något. Och i det övergivna huset mitt inne i Hälsingeskogen väntar en fasansfull upptäckt.
”Krypterad eld” är nionde delen i Leif Woxlins rosade serie Hälsingedeckare.

Pratade för övrigt med en granne här under eftermiddagen. Det var trevligt tyckte jag. Han hade med sig sin lilla vita söta vovve och då så slog saknade till efter min lilla underbara Zacko. Alla som har mist ett älskat husdjur vet hur jobbigt det är och saknaden finns nästan för evigt.

Vid sextiden började det skymma och temperaturen sjönk vilket också mörkret gjorde och lungnet föll över denna lilla rara camping.

Kom några husbilar/vagnar hit under eftermiddagen/kvällen. Finns fortfarande en del som vill tillbringa en helg till här med närhet till naturen.

Lyssnade på Karlavagnen i kväll som vanligt. Då säger en inringare att man ska inte vänta på morgondagen för att göra det man har lust med. Och vad han hade rätt. Nu så ska vi göra det vi vill när vi kan göra det. Men det kanske inte är alltid är så lätt men man kan ju försöka.

4 reaktioner till “Dimmig morgon men det blev bättre”

  1. Din start på dagen tycker jag verkar helt underbar. Så harmoniskt att långsamt övergå till vaket tillstånd genom att smeka en underbar och högt älskad pälskling som förmodligen njuter lika mycket som du gör. Vad bra ni har det!

  2. Så sant att inte vänta på morgondagen för att uppfylla sina drömmar. Vi vet ju inte hur framtiden kommer att te sig.
    Sedan har jag en tes och det är att ta vara på varje minut av dagen och njuta av den. Tänker ofta på det många psykologer säger att ha en pälskling att stryka handen över gör att endorfinerna höjs och att man mår bra. Jag och Turbo har alltid en stund på morgonen med kel och mys innan Kuma och JR vaknar. Eller snarare att jag väcker dem. Kan man starta dagen bättre?

    Ha det så bra!!!

Kommentarer inaktiverade.