Så var det en del klart

Här var vi någonstans i Tyskland på väg söderut för 7 år sedan. Då var Zacko en pigg och glad vovve. Här var han utan koppel och gick lugnt och utforskade omgivningarna. Han kom alltid snabbt på inkallning då.

2021-10-04

Mulet och grått och bara en svag vind, 13 plus. Skönt att slippa regnet i dag. Nu promenerar jag utan att stanna titt som tätt och det känns som att jag går en liten aning lite snabbare och lite längre. Bara lite men ändå.

Förmiddagen tillbringade vi lugnt i husbilen. Strax innan 13 körde vi till Skene. Parkerade en bit ifrån den rosa Unilabs bussen. Är trångt på parkeringen utanför sjukhuset så jag fick en bit att gå. Börjad att gå en halvtimme innan jag skulle vara där. Kom dit med tio minuter till godo. Fick vänta en kort stund och sedan var det min tur. In till ett litet trångt väntrum och tog av mig dom kläder som skulle tas av. Efter en kort stund så var det min tur. En helt underbar ung kvinna tog emot mig och vägledde mig så proffsigt igenom proceduren med lite vänligt småprat. Det är alltså ingen behaglig röntgen men det går rätt så fort. Dessutom har jag väldigt hög smärttröskel. Alla kvinnor som har gått igenom denna röntgen vet hur obehaglig den är. Och hur nervig man kan vara innan man får svaret. Nu skulle det komma med brev inom en månad och då är jag inte kvar i Sverige. Har dom inte hört talas om att få svaret digitalt på Kivra eller 1177. Här verkar dom inte hängt med i den digitala utvecklingen. Väldigt beklagligt tycker jag vilket jag också framförde.

Sedan så linkade jag tillbaka till husbilen och vi körde iväg till Lidl. Och som vanligt var det en del som fattades. Det gick rätt så fort. Och vad jag saknar att det första jag såg när jag kom tillbaka var lilla underbara Zackos huvud som väntade på mig. Hans vackra ögon som såg så längtande på mig. Varje sekund som jag inte var nära honom så saknade han mig. Så mycket kärlek han gav mig och jag honom. Det var vi två.

Blev ett stopp i Rydal också men där var postfacket helt tomt.

Vi kom sedan tillbaka till Seglora och parkerade utan problem på vår plats. Nästan i alla fall. Men det blev så bra som det blev och ingen bryr sig om vi står en meter hit eller dit. Bara vi håller oss inom vår plats och det gör vi.

Satte mig vid datorn och loggade in på Coop. Där hade jag en lång inköpslista med sådant som är i stort sett omöjligt att få tag i söderut. Nyponsoppa finns inte (jag har inte hittat det i alla fall) och det är jag smått beroende av. Sedan så vill vi ha Gevalia kaffe Intensivo för det tycker vi är det godaste kaffet. Dricker inte så mycket kaffe men det vi dricker ska vara det som vi tycker är godast. Annars så kan vi vara utan. Sedan så är det lingonsylt, inlagda rödbetor, bostongurka, inlagd gurka och lite annat som jag inte hittar i Portugal. Köttkorv och isterband hittar jag inte heller söderut och inte falukorv heller.

Denna beställning från Coop får jag utkörd till Seglora Camping för endast 99:-. Det tycker jag är billigt. Med dagens dieselpriser kan jag inte köra fram och tillbaka till Borås för detta pris. Och dessutom slipper jag ta mig runt i varuhuset för att leta upp allt vilket hade tagit rätt så lång tid och massor av energi. Men man kan ju även hämta det vid varuhuset men det är så superskönt att få det levererat till husbilen. Det är mycket ska ni veta att nu ha koll på inför vår avresa till Portugal. Men i år så behöver vi ju inte se till att ha Zackos specialmat med oss vilket vi gärna hade sett till att vi hade haft. Saknaden efter vår lilla underbara pudel är stor ska ni veta.

Loggade även in på Apoteket i dag och gjorde en beställning. Det mesta finns att köpa utomlands men det är rätt så skönt att ha ett eget litet miniapotek med sig i husbilen så jag slipper leta det som vi behöver utomlands. Enklare att hämta det i vår medicinlåda i husbilen. Min beställning kommer till Frendo om ett par dagar. Apoteket brukar vara väldigt snabb med sina leveranser.

I kväll åt vi lyxig hemmagjord pyttipanna med stekt ägg och rödbetor. Och så klar HP sås till mig.

4 reaktioner till “Så var det en del klart”

 1. Näe man får kompromissa en del med maten. De har ju så fint och billigt kött härnere och andra korvar som är väldigt goda.
  Men vi hittar mycket som smakar som i Sverige.

  Jag bidrar med stöd och en slant då och då till många rescuecenter i Europa och även Thailand bl.a. Hade vi orkat så hade vi nog haft minst fem hundar. Men vi har bestämt oss för två och då har vi ändå sett till att två hundar får ett bättre liv.
  Djur kan ju inte berätta hur de har det eller hur de mår och då känner jag att det är upp till oss att göra det.
  Zacko sitter säkert däruppe och tittar ner på er nu. Glad att ha fått uppleva och haft ett så bra liv.

  1. Finns säkert mycket god mat i Frankrike.
   Två hundar i den storlek som du har räcker väl bra.
   Aldrig fel att bidra med en slant ibland.

 2. Vi har kört lite trial and error när det gäller kaffet här nere. Brukade alltid dricka Zoegas skånerost som vi anser smakar bäst. Men nu har vi hittat en perfekt blandning för här i Frankrike har de många sorter.
  Förstår att det känns konstigt att åka utan Zacko och alla förberedelser ni hade inför resan söderut.
  Falukorv har de här på IKEA men vi har hittat en korv som smakar nästan som falukorv.

  Ha det så bra!!!!

  1. Man måste få testa sig fram i ett nytt land. Så gott att ni har hittat ert favoritkaffe.
   Du förstår verkligen vår saknad efter Zacko.
   Hm smakar nästan som falukorv. Det måste ju vara helt OK. Man får ju inte vara allt för petig.

Kommentarer inaktiverade.