En krock

2021-10-02

Morgonen var regnig och lite småblåsig men inte speciellt kallt, det var 15 plus. Fortfarande shorts och inga strumpor Vilket är helt ok ännu så länge tycker jag.

I dag så blev jag vittne till en krock mellan två personbilar. Det var riktigt obehagligt och skrämmande.

Det var så här att det kom en bil körande bakifrån där jag gick och promenerade längs med vägrenen en bit förbi hembygdsgården. När jag hör en bil så stannar jag och står stilla tills den har passerat. Vägen är rätt så smal så jag tycker det känns bra att stå stilla. Jag har ju lite problem med balansen för närvarande.

Denna bil körde rätt så fort och i betydligt högre hastighet än dom 50 som gäller här på en viss sträcka. Minst 70 bedömde jag det som. Har kört den bilen flera gånger i hög hastighet förbi här.

Lite längre fram så stod det en svart SUV som skulle köra ut från sin utfart. Helt plötsligt så började han att rulla ut en bit i vägbanan och då kom den andra personbilen körande. Då var krocken helt oundviklig. Dom var båda helt chanslösa. Den snabbkörande personbilen försökte bromsa och väja undan men det var något som han inte han undan med. Dom krockade helt enkelt. Nos mot nos och bildelar och glassplitters for runt ut över vägbanan. Det var en höger lykta mot en vänster lykta. Och vad jag blev lättad när förarna klev ut i stort sett hel oskadda ur sina bilar. Jag gick med fingret på 112 men som tur var klarade dom som sig. Kanske fick någon av dom något blåmärke. Detta skulle dom klara upp inom sig. Men jag sa till dom innan jag linkade hem igen att om dom ville ha ett vittne så vet dom var jag finns. Hörde inte av dom under dagen så jag antar att dom löste detta. Men alla känner väl nästan alla här ute på landet. Tror jag! Har ingen erfarenhet av det.

Resten av dagen blev lugn och det hände inte något här i stort sett.

Vi åt Scans köttbullar med makaroner i kväll och det smakade bra tyckte vi. Gillar att dränka makaronerna med ketschup och riven parmesanost. Det tycker jag är så gott.

Men visst är det så tyvärr

2 reaktioner till “En krock”

  1. Ingen trevlig upplevelse på din promenad. Tur att ingen blev allvarligt skadad.
    Ibland är det gott med en enkel rätt utan krusiduller. Vi åt tjock korv med bröd i fredags.

    Ha det så bra !!!!

Kommentarer inaktiverade.