Bilder på Zacko som liten valp.

2021-08-31

Solig och varm dag med uppemot 25 plusgrader i skuggan. Natten hade varit sval, neremot ca 10 plus, och det var morgonen också med endast 14 plusgrader.

Det blev en långsam promenad med Zacko runt parken idag också. Sedan så blev det några korta promenader också. Men han verkar inte riktigt pigg och han har en väldigt låg svansföring, svansen är liksom inte så glad som den har varit tidigare.

Läste slut boken av Peter May som heter ”Tyst offer”. Väldigt spännande och mycket bra polisroman med många oväntade händelser. En del olika berättelser om personerna som det handlar om och det vävs in i romanen på ett alldeles förträffligt sätt vilket ger en bra helhetsbild. Att det sedan utspelar sig i södra Spanien med orter som Estepona, Marbella och några andra orter gör ju inte boken sämre tycker jag.

Slutet var rätt så blodigt men ändå så rätt på något sätt. Sorgligt men ändå med ett visst framtidshopp!!

Baksidestext:

»En thriller med starka karaktärer, skickligt sammanvävd intrig och en filmisk upplösning.« The Herald
Södra Spanien, 2020. När Jack Cleland – en efterlyst brittisk polismördare som befinner sig i Spanien – ser sin flickvän dö, skjuten i samband med ett polisingripande som bland annat involverar konstapel Cristina Sánchez Pradell, svär han på att hämnas.
Cristinas moster, Ana, lider av den sällsynta sjukdomen Ushers syndrom och har varit dövblind under hela sitt vuxna liv. Ana är kärnpunkten i Cristinas värld – och i Clelands grymma hämndplan…
John Mackenzie, en briljant men kantig utredare från Glasgow, tas in för att hjälpa de spanska myndigheterna med jakten. Bara Mackenzie kan tysta Cleland innan polismördaren får det sista, blodiga ordet.

Så har även denna soliga och fina dag gått mot sitt slut som egentligen alla dagar gör. Mina tankar är tunga nu och jag vet att jag snart, mycket snart, måste fatta ett beslut. Zacko har idag varit rätt så dålig i sina bakben. Troligen artros och det kan vara smärtsamt.

Ska så klart vara en kastrull.

Här är några bilder på Zacko när han var 8 veckor och just hade flyttat hem till oss.

Han är så klart lika söt och underbar även vid 14 och halvt års ålder. Faktiskt ännu mer underbar om det nu går!

4 reaktioner till “Bilder på Zacko som liten valp.”

  1. Det är alltid svårt när ens vän blir dålig och frågan är alltid hur långt man ska dra i allt med mediciner mm. Den frågan är ju alltid på oss människor och jag anser att den som lever med sitt djur vet bäst. Men fy så ont det gör och vad man mår dåligt./Kram för jag vet vad du går genom just nu.

    Ha det så bra !!!

    1. Det är svåra beslut att fatta och det gäller att varken förhasta sig eller dra ut på det för mycket.

  2. Godmorgon. Så jobbigt med våra hundar som blivit äldre och fått krämpor. Vi vet att vår tid med Zac snart tar slut. Han har precis som Zacko artros. Förra hösten började vi med Cartrophen. Han fick en kur på 4 injektioner. En per vecka hos distriktsveterinärerna. Blev mycket bättre rörlighet och mindre smärta. Vi har just avslutat samma behandling i år igen. Zac orkar gå lite längr och svansen har åkt upp igen. Han är dock mycket tröttare och sover mer. Hoppas det går bra för er hur det än blir. Ha en fin dag /Inger Nilsson

    1. Så bra att behandlingen har hjälpt Zac. Nu är det bara korta promenader som gäller och sedan sover han mest hela dagarna.

Kommentarer inaktiverade.