På väg en bit norrut

2021-08-23

Ljuvlig morgon med sol och 17 plus. Ingen vind nästan. Gick en bit mot ”byn” och efter en stund så var det en bom över gatan. Där fanns även ”Ankaret” en liten restaurang som tydligen hade öppet under sommaren. Om den hade öppet i går eller i dag vet jag inte.

Vi gick hemåt längs med hamnen och vilka fina båtar som det ligger här och även fina hus.

Fyllde sedan vatten innan vi lämnade denna trevliga plats. Tror att vi kommer att komma hit igen.

Blev sedan så att vi körde lite norrut igen. E6 norrut och det var så där lite lagom trafik.

Svängde sedan av mot Laholm och fortsatte i dag till deras trevliga ställplats för husbilar. Stod en plåtis här som körde iväg efter en stund. Lite senare så kom det först två husbilar hit som parkerade dörr mot dörr och det går bra att göra här när det inte är så många husbilar. Och det var det inte i dag. På kvällen så kom det hit ytterligare två husbilar.

Ett tag så stod vi helt ensamma här

Vårt flughotell verkade var fullsatt i kväll och det var väldigt många flugor som hade klistrat sig dit där. Hasse bar bort det till soporna. Och nu så händer något märkligt. Husbilen fylldes igen av flugor i stor mängd. Var kom dessa små irriterande terrorister ifrån när vi kom hit. Fanns nu inga sopor här men tyvärr massor med äckliga flugor, som klistrade sig på oss.

Vi gillar inte flugor!!

Läste klart ”Flamingo morgon” av James Lee Burke.

Boken blev översatt 1994 och kändes verkligen lite ”gammal”. Det letades telefoner jämt vilket det inte görs i dagens kriminalromaner. Men den var bra på sitt sätt. Den speglade den tidens sätt att se på hur det var då med samhället som det då var i USA i den delen av landet. I denna bok så finns det verklligen rashat och det känns obehagligt.

Baksidestext:

När två unga morddömda män skall förflyttas lyckas de fly efter att ha dödat två män, varav en polis. En annan polis, Dave, överlever och tar upp jakten på mördarna, varav en är en psykopat som njuter av att döda. Jakten når sin kulmen när Dave lyckats nästla sig in i ett narkotikasyndikat.
Gammal kärlek blossar upp när Dave finner sin ungdomskärlek, som nu är änka efter en maffiaboss, och nu får han henne till hjälp i kampen mot maffian och jakten på mördaren.

I morgon är ju som bekant en ny dag och vi får se om vi står kvar eller hittar någon annan plats att köra till.

2 reaktioner till “På väg en bit norrut”

  1. Flugor är ett gissel och jag vet inte hur många jag förpassat till en annan himmel nu. Vissa av dem bits också och det gör skitont. Tycker inte att fåglarna gör ett så bra jobb just nu.

    Vi har fortsatt varmt och simmar vidare.

    Ha det så bra !!!!

    1. Jag jobbar på att förpassa så många flugor jag kan till en annan tillvaro där dom inte kan flyga längre. Och visst bits dom ibland.
      Vi har det också rätt så varmt men absolut inte så varmt som ni har det. Ha det så gott i er pool.

Kommentarer inaktiverade.