Här har vi aldrig varit förr

2021-08-22

Bara lite blåsigt i dag och inga moln, 16 – 20 plusgrader. Zacko ville gå upp och ut redan strax innan 8 på morgonen och då blev det så. Det var i stort sett folktomt vid denna tiden på morgonen och det blev en härlig morgonpromenad.

Strax innan ett så flyttade Hasse husbilen till bussparkeringen nära till toaletterna där latrintömningen finns. Gick med skittanken på säckakärran dit bort. För tungt för mig att bära. Lyckades lyfta upp skittanken och hällde ut innehållet på avsedd plats. Något som jag saknar är någon plats att lägga locket på. Finns ju golvet men visst är det väldigt obekvämt för någon som har lite svårt att röra sig. Och det är jag inte ensam om!

Vi fortsatte sedan västerut och och kom till Trelleborg och där körde vi bort till ICA Maxi och parkerade. Gott om plats för oss att parkera.

Jag tog en kundvagn och gick bort till ingången. I entrén så fannas det en ljusskylt som informerade mig om att det var 118 personer i affären och jag var välkommen in. Kändes bra tyckte jag. Här höll alla bra avstånd tyckte jag och ingen trängsel överhuvudtaget. Så ska det vara! Och jag tror att detta är något som vi får lära oss att leva med under många år till. Men man vänjer sig som vanligt även om det känns svårt och jobbigt i början. Men det känns nu som att väldigt många har insett detta! Visst känns det numera narturligit att hålla avstånd och att ta hänsyn eller hur?

Jag hittade efter lite körande runt om kring i affären det som stod på min inköpslista och tog mig till betalstationen. Eftersom det här var en självcscanningsaffär så gick det snabbt att betala och sedan komma ut. Vad jag gillar detta att scanna själv när man handlar. Så mycket bekvämmare.

Vi fortsatte sedan vår resa. När vi körde förbi avfarten till Köpenhamn så skulle vi så gärna kört ditåt och fortsatt ner genom Danmark till Tyskland. Men det gjorde vi inte utan vi fortsatte norrut. Väldigt tråkigt med alla dessa restriktioner och tester för att korsa en landsgräns som annars har varit helt fri.

Vi fortsatte norrut på den mycket trafikerade motorvägen E 6. När vi kom till Helsingborg så svängde vi av emot Råå.

Efter en stund så kom vi fram till ställplatsen i Råå vallar och där parkerade vi. Svischade över betalningen som även även innebar en glass till Hasse.

Solen gassade ner över oss och det var verkligen varmt.

Gick en sväng med Zacko och det såg verkligen trevligt ut här.

Småbåtshamnen var väldigt full av master.

Vi kom fram rätt så sent och då åt jag en smörgås och Hasse åt några hotdogs. Men så blev det så att vi inte åt någon middag i kväll. Vi var så nöjda med att att dela på en stor inlagd sill. Så kan det också bli.

4 reaktioner till “Här har vi aldrig varit förr”

 1. Fanns ingenting där tidigare utan endast en camping man kunde stå på. Trevligt att de gjort något av den stora planen framför. Vallarna börjar alldeles nära där ni står. Namn är petitesser precis som ålder är.
  Med covid-pass blir det inga problem att passera gränser. Läste precis Jonas Gardells debattartikel angående det.

  Inte alltid man behöver äta middag utan något litet räcker ibland väldigt bra.

  Ha det så bra !!!!

  1. Tydligen båtuppställningsplats under vinter.
   Jag läste också denna artikel och han ju inte helt fel.

   Bara det smakar gott.

 2. Detta är inte råå vallar det var tidigare bara en grusplan , den har inget egenligt namn men norra örby ängar är nog det närmaste

  1. Tack för rättelsen. Kanske kan det möjligen heta Råå ängar. Så heter den på husbilsklubbens ställplatskarta!

Kommentarer inaktiverade.