På väg

2021-08-24

Vaknad i morse till ytterligare en vindstilla och solig morgon som redan vid åttatiden hade 17 behagliga grader.

Började som vanligt morgonen med att ta en runda med Zacko. Han var tyvärr inte så pigg idag och ville helst bara gå att nosa i närområdet. Så klart så blev det så. Blev inte så lång promenad men den blev långsam.

Fin plantering en liten bit bort.

Under förmiddagen så körde dom flesta husbilar i väg och nya kom hit. Vid 1-tiden så var det vår tur att lämna denna trevliga ställplats för denna gång. Troligen kommer vi hit igen vid något annat tillfälle.

Vi körde iväg mot E6 och norrut i några mil. Rätt så mycket trafik som vanlig. Sedan så blev det dags för oss att svänga av till väg 26 mot Hyltebruk. Här var det inte så mycket trafik och det flöt på bra på den fina 2-1 vägen. När den tog slut och blev vanlig väg så hamnde vi bakom ett långsamtgående fordon. Det var en traktor med ett sort släp som var högt packat med hö eller något annat som behövs i dessa jordbruksområde. Det var inte så långt kvar då till Skärshults rastplatse där vi tänkte ta en paus. Dags igen för lite skitjobb vilket som numera faller på mig. Det är helt ok och idag så var skittanken ovanligt lätt. Gick snabbt att tömma.

Vi fortsatte sedan mot Gislaved. Inte mycket trafik på denna väg nu. Körde till Lidl och parkerade där.J

Jag gick in för att handla lite som vi fattades. Det var ju som vanligt Saskia kolsyrat vatten som jag är svårt beroende av. Samt en del Cola till Hasse som han verkar vara beroende av.

Vi fortsatte sedan till den trevliga ställplatsen som ligger centralt i Gislaved. Här fanns det var bara en husbil när vi kom hit och ingen mer kom hit under kvällen.

Vi parkerade ungefär där vi brukar parkera när vi är här. Absolut i våg och det känns så bra. Nästan lite som att komma hem. Bara nästan.

Vädret var nu soligt och varmt, 18 – 20 plus och bara en svag vind.

Jag gick ut med Zacko en sväng när vi kom hit. Gräset var nyklippt och han var snabb på att vilja rulla sig i det. Men det fick han inte. Han hann med en liten kort rullning och hann då med att bli rätt så full av i pälsen av nyklippt gräs. Gick borsta av honom innan han fick gå in.

I kväll åt vi fiskpinnar med pulvermos och det var väldigt många år sedan som jag åt fiskpinnar. Jag förstod varför jag inte har ätit det på många år. Smakade ju absolut ingenting. Och hade absolut ingenting med fisk att göra. Men nu har vi ett halvt paket kvar som vi troligen kommer att äta upp någon gång när vi inte vet vad vi vill äta.

För övrigt så gjorde jag en jättegod sås till dessa fiskpinnar och det piggade helt klart upp dom en del.

Jag tog gräddfil, filmjölk, majonäs, dill, senap, bostongurka, lite senap, salt, vitpeppar, socker och rörde ihop. Det blev verkligen gott. Hur mycket av vad smakade jag mig fram till.

Tror vi står kvar här i morgon också men det är ju inte så klart inte helt bestämt.

2 reaktioner till “På väg”

 1. Kan hålla med dig om att fiskpinnar inte smakar någonting och inte ens fisk. Barnmat anser jag. Vill inte Zacko ha fiskpinnarna? Våra hundar älskar fisk och får ofta överbliven fisk till sitt torrfoder. Men vi äter mest torsk och lax så det tycker väl vem som helst om. Inte barn kanske.
  Idag kokade JR ris till hundarna då Kuma verkade ha lite magont i morse. Brukar göra susen och det gjorde det idag med.

  Ha det så bra !!!

  1. Visst var det så när man ville att barnen skulle äta fisk.
   Om jag tar bort den äckliga paneringen så skulle det nog bli bra hundmat.
   Kokt ris till en lite känslig tillfällig hundmage är bra har jag lärt mig.

Kommentarer inaktiverade.