Tillbaka till Smygehuk

2021-08-19

Väldigt blåsig morgon och blåsten fortsatte hela dagen. Var lite mulet men också lite sol i bland. I dag så drog jag iväg Zacko på en liten promenad på stan. Det gillade han för det var väldigt mycket att nosa på här.

När jag fick syn på denna jättehund så undrade jag var i all sin dar ska vi ta vägen. Det var ingen levande hund och där stod en nyfylld vattenskål på marken under hunden. Här är dom verkligen hundvänliga som tänker på att våra fyrfotingar behöver dricka under en varm stadspromenad. Men idag på morgonen var det inte så varmt endast ca 16 plusgrader. Men visst är det trevligt med vattenskålar för våra hundar?

Ystad visade sig vara en mycket trevlig och pittoresk stad. Vi gick på gångfartsområdet som det tydligen heter nu. Vi kom fram till torget och där skulle det tydligen bli lite torghandel i dag.

Många charmiga gränder och flertal uteserveringar. Fortsatte en bit och det är bara så fint här. Har valt att lägga ut alla bilderna i ett block här i kväll.

När jag utan problem hade avslutat vår parkering här så körde vi iväg. Kostnaden blev 38:- och det var ju inget att gnälla över tyckte vi.

Nu gick resan mot Skurup som vi aldrig har besökt. Det visade sig vara en liten fin ort med en del att titta på. Men tyvärr fanns det ingen ställplats där och ingen parkering som vi tyckte att vi kunde parkera på med vår husbil. Synd tyckte vi.

Sedan hamnade vi på en massa smala kurviga vägar ute på den sydskånska bördiga landsbygden. Som tur var fanns det i stort sett ingen trafik här.

Vi kom så småningom ner till kusten och väg 9. Den är ju rätt så smal och med betydligt mer trafik. Är nog en av dom vackraste vägarna att köra på i sydskåne och det märks. Väldigt mycket trafik och det är som vanligt här i den varmare årstiden.

Men vi kom efter ett tag fram till Smygehuk och där var det som vanligt många husbilar men inte så många som när vi var här när det var midsommar.

Här har vi parkerat i dag med lite ny utsikt.

Det finns en hel del utländska husbilar här och det är övervägande tyskar.

Så här har vi parkerat i dag med en ny utsikt.

Zacko tog med mig på en promenad och så här såg det ut över en del av husbilsparkeringen. Visst ser det trevlig ut här nu i nästan slutet av augusti.

Sedan så var det dags för mig att gå iväg för lite skitjobb. Är inte så jobbigt när jag har en så bra kärra att dra skittanken på. Men fy tusan vad det är tråkigt även om det inte tar så lång tid. Så bra att jag hade med mig en kil att sätta i dörren för att slippa hålla upp den med rumpan. Det visste jag att jag behövde eftersom jag har tömt här innan. Mitt minne är inte så där väldigt dåligt.

En stund efter 6 så började kylskåpet att pipa. Jaha vad var det nu för fel. Dörren var ju stängd! Men det var gasolslut och det var det som kylskåpet talade om. Så himla bra att det gjorde det en stund innan jag skulle börja med att laga mat. Hasse fixade detta mycket snabbt och så kunde jag laga mat och så gick kylskåpet igång.

I kväll så blev det skivor av fläskytterfilé med kokt potatis och Rydbergs Beasås i plastflaska. Inte alls fel en torsdag i slutet av augusti.

4 reaktioner till “Tillbaka till Smygehuk”

 1. Nej, inte för tillfället i alla fall. Vi tänker göra små utflykter så småningom både i Frankrike och Spanien. Men det blir i så fall på hösten då vädret inte är så varmt och turistsäsongen är över.

 2. Guldkant på tillvaron med extra god mat på en torsdag. Varför ska man inte göra det?
  Vill man ha lite liv och rörelse omkring sig är Limhamn en bra plats att stå på nere vid hamnen då.
  Usch, jag känner mig så ringrostig när det gäller platser i Skåne efter två år och snart tre i Frankrike.

  Ha det så bra !!!!

  1. Limhamn är trevligt och fint, var där för några år sedan.
   Platser i Skåne är väl inte någon prio för dig för närvarande med ditt nya härliga liv i Frankrike.

Kommentarer inaktiverade.